Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Bērnu slimnīcā nogādāts mazs bērns, kas smagi saindējies ar medikamentiem

© f64.lv, Oksana Džadana

Šonakt Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā (BKUS) nogādāts mazs bērns, kas bīstami saindējies ar medikamentiem, informē ārstniecības iestādes pārstāve Dace Zaldāte-Rozentāle.

Vadoties pēc viņas paustā, bērna stāvoklis ir stabilizējies, bet viņš atrodas ārstu uzraudzībā.

"Šonakt mūsu prioritāte bija izglābt dzīvību bērnam, kurš savam vecumam normālā veidā iepazīst pasauli - aktīvi pētot, aptaustot un arī apēdot visu, kas viņam ir pieejams," skaidroja BKUS Anestezioloģijas un intensīvās terapijas klīnikas vadītāja Arta Bārzdiņa.

Līdz ar to Bērnu slimnīcas ārste atgādina vecākiem, vecvecākiem un sabiedrībai kopumā, cik ļoti svarīga ir drošas vides nodrošināšana bērniem. "Protams, mēs visi šobrīd esam satraukti par Covid-19 izplatību un apgūstam jaunos ierobežojumus, tomēr tas nav vienīgais risks mūsu, mūsu tuvinieku un bērnu veselībai un dzīvībai," sacīja mediķe, aicinot atcerēties, ka bērnu drošības nodrošināšana nav tikai vecāku atbildība.

Bērnu ziņkārība ir milzīga, un diemžēl ne vienmēr visas potenciāli bīstamās situācijas vecāki ir paredzējuši un atbilstoši novērsuši visus riskus, norādīja Bārzdiņa.

BKUS ārsti aicina visus vecākus pārliecināties, ka mājas aptieciņas ar jebkādiem medikamentiem, sadzīves ķīmija un citas bīstamas lietas ir novietotas bērnam nepieejamās vietās. Gadījumos, kad bērns viesojas pie vecvecākiem, citiem radiniekiem, draugiem vai citās vietās, nepieciešams uzraudzīt, ka arī šīs telpas ir drošas bērnam.

Slimnīcā ziņo, ka šogad bērnu skaits, kas nogādāti slimnīcā ar dažādām traumām ir būtiski pieaudzis. Vasaras mēnešos ir sasniegts jauns rekords - vasaras laikā pēc gūtām traumām medicīnisko palīdzību meklējuši turpat 6000 bērni, kas ir par 700 vairāk nekā pērn. Daudzus gadījumus varētu novērst pieaugušie, rūpīgāk pievēršot uzmanību bērnu drošības jautājumiem, uzsvēra ārstniecības iestādē.

Kā aģentūru LETA informēja Rīgas domē, Rīgas Bāriņtiesas rīcībā pagaidām nav informācijas par slimnīcā ievietoto bērnu.

Arī slimnīca ar Bāriņtiesu nav sazinājusies, tādēļ, iespējams, šis ir bijis negadījums un ģimene nav sociālā riska zonā. Tomēr Bāriņtiesa vērsīs uz to uzmanību un sazināsies ar slimnīcu.