"Latvenergo" valdes locekļa amatam virza "Rīgas gaismas" direktoru Māri Kuņicki

Konkursa komisija vienojusies AS "Latvenergo" valdes locekļa amatam virzīt pašvaldības aģentūras "Rīgas gaisma" direktoru Māri Kuņicki, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretārs, komisijas vadītājs Juris Pūce.

Konkursā tika meklēts par ražošanu atbildīgais valdes loceklis. Komisija labāko pretendentu izvēlējās balsojot, un Kuņicka kandidatūru atbalstīja vairākums komisijas locekļu.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, 1979.gadā dzimušais Kuņickis ieguvis bakalaura grādu inženierzinātnēs Rīgas Tehniskajā universitātē, kā arī maģistra grādu Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultātē.

"Rīgas gaismā" viņš strādā kopš 2000.gada. 2006.gadā iecelts par aģentūras "Rīgas gaisma" izpilddirektoru, bet 2009.gadā - par direktoru.

Paredzams, ka rīt, 8.oktobrī, izvēlēto valdes locekli un valdes priekšsēdētāju - pašreizējo AS "Rīgas siltums" vadītāju Āri Žīguri - apstiprinās akcionāru sapulcē. "Latvenergo" gadījumā valsts kā akcionāra pārstāvis ir Pūce.

Kā ziņots, 5.oktobrī konkursa komisija par piemērotāko "Latvenergo" valdes priekšsēdētāja amatam atzina Žīguru. Pašreizējais "Rīgas siltuma" vadītājs izvēlēts, jo viņam ir liela pieredze un viņš sekmīgi darbojies enerģētikas jomā Latvijas izmēriem lielā uzņēmumā. Tāpat tikusi ņemta vērā viņa reputācija.

Iepriekš Pūce teica, ka akcionārs no "Latvenergo" valdes sagaida, ka tā nodrošinās drošu elektroenerģijas apgādi, pietiekamas ražošanas jaudas un augstu rentabilitāti. Tāpat energokompānijai būs jāizstrādā stratēģiskais plāns, jo beidzas iepriekšējais piecu gadu plāns. Runājot par konkrētākiem uzdevumiem, EM valsts sekretārs norādīja, ka attiecībā uz ražošanas jaudas palielināšanu īstenojamais TEC-2 rekonstrukcijas projekts būs jāturpina, tāpat jāuzlabo darbs ar klientu apkalpošanas procesu, tai skaitā saistībā ar jaunu pieslēgumu izveidi un bojājumu novēršanu. Tāpat EM uzskata, ka "Latvenergo" jau ir aktīvs Baltijas elektroenerģijas tirgus spēlētājs, taču ir jāaktivizē šī darbība, iezīmējot nozīmīgu tirgus daļu Lietuvā un Igaunijā.

Kopumā uz "Latvenergo" valdes priekšsēdētāja amatu bija pieteikušies 19 pretendenti, savukārt uz valdes locekļa amatu - 46 pretendenti.

Jauns "Latvenergo" valdes priekšsēdētājs un valdes loceklis tiek meklēts, jo, balstoties uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja ziņojumu, no amata atcelts iepriekšējais uzņēmuma vadītājs Kārlis Miķelsons un viņa vietnieks Aigars Meļko.

Konkursa komisijā bez Pūces bija viņa vietnieks Gatis Ābele, arodbiedrības "Enerģija" vadītāja Jevgēņija Stalidzāne, EM Enerģētikas departamenta vadītājs Dins Merirands un EM Juridiskā departamenta vadītāja Māra Līdumniece.