Zelta rudeni Siguldā bauda tūkstošiem interesentu

© Publicitātes foto

Rudens saulainajās dienās vairāki tūkstoši interesenti apmeklē Turaidas muzejrezervātu, lai iepazītu Turaidas vēsturiskā centra tūkstošgades stāstus vairāk kā 30 ekspozīcijās un baudītu Gaujas senlejas daudzkrāsainās, skaistās ainavas, kas paveras no Turaidas pils galvenā torņa skatu laukuma.

Pagājušajā nedēļas nogalē Turaidas muzejrezervātā viesojās vairāk kā 6800 apmeklētāji. Par godu zelta rudenim, šajā nedēļas nogalē gaidāma virkne dažādu pasākumu, portālam nra.lv stāsta Turaidas muzejrezervāta Krājuma un izglītojošā darba daļas vadītāja Anda Skuja.

Sestdien un svētdien Turaidas pils pagalmā darbosies prasmīgi amatnieki. Tiks piedāvāta monētu kalšana un šaušana ar loku, Latvijas laukakmeņu rotas, zvērādas un dažādi citi amatniecības izstrādājumi. Ikviens izsalkušais tiks pacienāts ar siltām pankūkām.

Svētdien pulksten 15Turaidas pils pagalmā notiks koncerts „Veca mīlestība nerūs”, kurā visus apmeklētājus priecēs seni draugi Siguldas sieviešu koris „Teiksma” un Krimuldas vīru koris „Vecie draugi”, kas dziesmotā dialogā apliecinās draudzības un mīlestības spēku. Koncertu vadīs diriģenti Maija Feldmane, Aivars Buņķis un Ieva Putniņa.

10. oktobrī no pulksten 12 līdz 16 darbosies rotu darbnīca Pils pagalmā vai muzejrezervāta kafejnīcā, kurā interesenti varēs piedalīties akmentiņu apgleznošanā, krellīšu izgatavošanā, rozīšu tamborēšanā un rotaļlietu gatavošanā.

Turaidas muižas saimnieciskajā centrā būs apskatāma izstāde „Ieskats 800 gadu notikumos Siguldas novadā”.

Svarīgākais