Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

Lūdz sākt kriminālvajāšanu par aplokšņu algu izmaksu autoservisā Rīgā 17 150 eiro apmērā

© Andrius Ufartas /F64

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde oktobrī Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai nosūtījusi kriminālprocesu pret divām personām par kādā Rīgas autoservisā veiktu grāmatvedības uzskaitē neuzrādītu algu izmaksu būtiskā apmērā, pavēstīja VID.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka uzņēmums saimnieciskās darbības laikā no 2019.gada septembra līdz decembrim grāmatvedības reģistros nav uzskaitījis darba algas un ir neoficiāli izmaksājis neuzskaitīto un neaprēķināto darba algu skaidrā naudā sešiem autoservisa darbiniekiem 17 150 eiro apmērā.

Tāpat uzņēmums nodokļu administrācijai sniedzis nepatiesu informāciju saturošus dokumentus par darba algām, tādējādi nenomaksājot iedzīvotāju ienākuma nodokli un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas.

Pēc VID pārstāvju vēstītā, valsts budžetam nodarīts kaitējums kopumā vairāk nekā 13 000 eiro apmērā.

Kriminālprocess sākts šogad februārī un oktobrī nosūtīts kriminālvajāšanas sākšanai pēc noziedzīga nodarījuma pazīmēm, kas paredzētas Krimināllikuma 217.1 pantā par darba samaksas noteikumu pārkāpšanu. Kriminālvajāšanu lūgts sākt pret divām personām.

Atbilstoši Kriminālprocesa likumam neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Cīņa ar aplokšņu algām ir VID viena no šā gada prioritātēm.