Ceturtdiena, 9.maijs

redeem Einārs, Ervīns, Klāvs

arrow_right_alt Latvijā

Šodien notiks premjera vadītās krīzes vadības padomes sēde par Covid-19 izplatības ierobežošanu

© f64.lv, Oksana Džadana

Šodien Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) ir sasaucis Krīzes vadības padomes sēdi, lai pārrunātu aktuālo situāciju saistībā Covid-19 izplatību un tā ierobežošanu.

Sēde notiks attālinātā režīmā plkst.10.30.

Darba kārtībā paredzēts uzklausīt informāciju par aktuālo epidemioloģisko situāciju, kā arī lemt par turpmāko nepieciešamo rīcību.

Krīzes vadības padome ir koordinējoša institūcija, kuras darbības mērķis ir nodrošināt valsts un pašvaldību institūciju saskaņotu rīcību, veicot valsts apdraudējuma preventīvos un pārvarēšanas pasākumus, kā arī tā radīto seku likvidēšanas pasākumus. Padomes sekretariāta darbību nodrošina Iekšlietu ministrija sadarbībā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu.

Jau tika vēstīts, ka svētdien tika reģistrēti 44 jauni inficēšanās ar Covid-19 gadījumi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati. Svētdien veikti 2215 Covid-19 testi, kamēr līdz šim Latvijā kopumā veikti 393 186 izmeklējumi.

Pozitīvo gadījumu īpatsvars pret testētajiem svētdien bijis 2,1%. SPKC iepriekš skaidrojis, ka šis rādītājs Eiropas Savienībā tiek uzskatīts par būtisku, jo, tam pārsniedzot 3% robežu, slimības izplatība uzskatāma par strauju un nekontrolētu.