Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Palielinoties Covid-19 gadījumu skaitam, vairāk stacionēto pacientu skaits ar smagu slimības gaitu

© Mārtiņš Zilgalvis/F64

Pieaugot atklāto Covid-19 gadījumu skaitam, nedaudz palielinās arī stacionēto pacientu skaits ar smagu slimības gaitu, pirmdien žurnālistiem pavēstīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Viņš klāstīja, ka pēdējās nedēļās ar Covid-19 visvairāk slimo bērni un sociāli aktīvi cilvēki vecumā līdz 49 gadiem. Tomēr joprojām novērots, ka pieaug saslimšanas gadījumu skaits arī personu vidū, kas ir vecākas par 50 un 60 gadiem. Pēc Perevoščikova paustā, šis ir jautājums, kuram jāvērš būtiska uzmanība, jo viens no mērķiem ir maksimāli pasargāt riska grupas, personas ar hroniskām slimībām.

Aizvadīto četru nedēļu laikā 14% līdz 18% cilvēku, kuriem konstatēts Covid-19, nav bijis saslimšanas simptomu. Pagājušajā nedēļā šis rādītājs bijis 17%.

Vismaz 8% saslimušo slimība norit tik smagi, ka nepieciešama stacionēšana, atzina SPKC pārstāvis. Viņš skaidroja, ka stacionēto procents ir stabils.

Vienlaikus Perevoščikovs atzina, ka "smago" pacientu procents līdz ar kopējo slimības rādītāju pieaugumu arī nedaudz pieaug.

Jau ziņots, ka pagājušajā diennaktī reģistrēti 44 jauni inficēšanās ar Covid-19 gadījumi.

Pozitīvo gadījumu īpatsvars pret testētajiem pagājušajā diennaktī bijis 2,1%. SPKC iepriekš skaidrojis, ka šis rādītājs Eiropas Savienībā tiek uzskatīts par būtisku, jo, tam pārsniedzot 3% robežu, slimības izplatība uzskatāma par strauju un nekontrolētu.

Vienlaikus kopš 15.oktobra reģistrēta vēl 12 saslimušo izveseļošanās no Covid-19, līdz ar to Latvijā no šī vīrusa izveseļojusies kopumā 1341 persona. Līdz šim inficēšanās ar Covid-19 tikusi apstiprināta 3494 personām, kamēr aktīva saslimšana ar Covid-19 patlaban ir 2109 pacientiem.

Aizvadītajā diennaktī stacionēto Covid-19 pacientu skaits sasniedzis jaunu antirekordu - 80 cilvēkus, informēja Nacionālais veselības dienests.