Jaunais Valsts policijas priekšnieks sola amatpersonu rotācijas

© Dmitrijs Suļžics/F64

Jaunais Valsts policijas (VP) priekšnieks Armands Ruks sola policistu rotācijas, bet iespējamā struktūrvienību apvienošana vēl rūpīgi jāizanalizē.

Ruks šodien žurnālistiem apliecināja, ka neviens likumsargs netiks lūgts atstāt dienestu, jo policijā ir ievērojams kadru trūkums. Dažas rotācijas gan notikšot, taču Ruks patlaban nenosauca, kurus struktūrvienību vadītājus pārcels citos amatos. Rotācijas varētu skart arī atsevišķus ierindas policistus.

Izmantojot policistu pārcelšanu citos amatos, policija un sabiedrība iegūtu, jo ar šo cilvēku pieredzi tiks uzlabots policijas darbs.

Runājot par struktūrvienību apvienošanu, Ruks norādīja, ka šis process ir rūpīgi jāizvērtē, jo nedrīkst pieņemt sasteigtus lēmumus. Konkrētas iespējamās apvienojamās struktūrvienības jaunais VP priekšnieks patlaban neminēja.

Runājot par policistu trūkumu, Ruks norādīja, ka patlaban lielākās problēmas ar likumsargu trūkumu ir Rīgas reģiona pārvaldē, kur, piemēram, akūti trūkst ceļu policisti.

Tāpat Ruks atgādināja par iepriekš izskanējušajiem priekšlikumiem, kas paredz veidot tā dēvēto universālo policistu. Piemēram, citās valstīs patruļpolicists pilda gan iecirkņa, gan ceļu policijas funkcijas.

Jau ziņots, ka valdība vakar VP priekšnieka amatā apstiprināja VP Kriminālizmeklēšanas pārvaldes priekšnieku Ruku.

Likums paredz, ka VP priekšnieku amatā uz pieciem gadiem ieceļ iekšlietu ministrs pēc tam, kad attiecīgo kandidatūru apstiprinājis Ministru kabinets.

Ruks šogad 6.jūlijā iecelts VP Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes priekšnieka amatā, bet 12.augustā viņam piešķirta pulkveža pakāpe.