Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Savāc 10 000 parakstu, lai atļautu labo pagriezienu, ja luksoforā deg sarkanā gaisma

© Publicitātes foto

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" savākti 10 000 parakstu, lai autovadītājiem ļautu veikt labo pagriezienu, ja luksoforā deg sarkanā gaisma un ja šāds manevrs netraucē citiem satiksmes dalībniekiem.

Šāds parakstu daudzums ļauj iniciatīvu iesniegt izskatīšanai Saeimā, taču portāls aicina cilvēkus vēl turpināt parakstīties par iniciatīvu, lai nodrošinātu, ka pēc parakstu pārbaudes, parakstu skaits būtu pietiekams. Parakstu vākšana tika sākta 2016.gada vasarā.

Kā iniciatīvas pieteicējs norādīts Dmitrijs Mišukovskis. Iniciatīvas pieteikumā norādīts, ka daudzās valstīs esot atļauts labais pagrieziens uz sarkano luksofora signālu vietās, kur pie luksofora pielikta zaļā bultiņa un ir droši manevram.

Ņemot vērā citu valstu pieredzi, Mišukovskis secinājis, ka tādējādi varēs uzlabot satiksmes situāciju uz Latvijas ceļiem.

Sākumam viņš piedāvā uzzināt, kuri no krustojumiem der pagriezienam uz sarkano gaismu. Līdztekus tam būtu jāievieš jauna ceļazīme, kas atļauj šo pagriezienu. Vēl par pārmaiņām būtu jāinformē visi autovadītāji. Noslēdzošais iniciatīvas solis būtu "uzmontēt zīmes uz luksofora stabiem".

Šādu izmaiņu rezultātā, kā uzskata Mišukovskis, tiktu uzlabota satiksme, kā arī sastrēgumi kļūtu mazāki.