Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā

Kariņš: Slimnīcu kapacitāte šobrīd ir pietiekama

© Vladislavs Proškins/F64

Slimnīcu kapacitāte šobrīd ir pietiekama un ar visu var tikt galā, runājot par Covid-19 izplatību valstī, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" sacīja premjers Krišjānis Kariņš (JV).

Vaicāts, kāda ir situācija ar medicīnas iestāžu kapacitāti, gatavību pacientu pieplūdumam, premjers uzsvēra, ka otrdien Krīzes vadības padomes sēdē uzklausīja informāciju par šiem jautājumiem. "Šobrīd mums kapacitāte pietiek, ar visu var tikt galā. Nav nekāda pamata uztraukties par šo," viņš teica, piebilstot, ka visai uzmanībai patlaban jābūt vērstai uz to, lai cilvēki nesaslimtu, lai nekad nerastos jautājums par slimnīcu noslogotību.

Kariņš uzsvēra, ka patlaban tiek meklētas iespējas, kā ļaut ekonomikai un iedzīvotājiem pēc iespējas brīvi turpināt strādāt, vienlaikus sabiedrību pasargājot. "Darīsim visu, lai ekonomiku turētu atvērtu un pasargātu cilvēkus," solīja valdības vadītājs.

Viņš akcentēja, ka galvenais patlaban ir sabiedrības līdzdalība un aktīva iesaistīšanās. "Varēsim apturēt šo Covid-19 vilni, tikai visiem kopā strādājot," uzsvēra premjers.

LETA jau vēstīja, ka no šodienas sejas aizsargmaskas valkāšana ir obligāta virknē publisko vietu, tostarp tirdzniecības vietās un stacijās. Savukārt no sestdienas tiks ieviesti arī stingrāki pulcēšanās un citi ierobežojumi.