Par AS "Rīgas siltums" vadītāju virzīs Normundu Talci

Par AS "Rīgas siltums" valdes priekšsēdētāju Āra Žīgura vietā tiks virzīts pašreizējais uzņēmuma valdes loceklis Normunds Talcis, aģentūrai LETA sacīja AS "Rīgas siltums" padomes priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko (LPP/LC).

Tā šodien tikšanās laikā nolēmuši uzņēmuma valdes locekļi - Žīgurs, Stepaņenko, Klāvs Olšteins kā Ekonomikas ministrijas - AS "Rīgas siltums" kapitāldaļu turētājas - pārstāvis un pats Talcis.

Kā liecina "Firmas.lv" dati, patlaban "Rīgas siltuma" valdē bez Žīgura vēl darbojas Talcis, Birute Krūze, Nikolajs Krilovs un Aigars Cīrulis.

Savukārt padomē vēl ir Igors Zujevs, Irina Pētersone, Ginta Ozola, Olšteins, Emīls Jakrins, Viktors Gluhovs.

Kā ziņots, konkursa komisija līdzšinējo "Rīgas siltuma" valdes priekšsēdētāju Žīguru atzina par piemērotāko AS "Latvenergo" valdes priekšsēdētāja amatam.

Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Juris Pūce iepriekš pauda, ka Žīgurs izvēlēts, jo viņam ir liela pieredze un viņš sekmīgi darbojies enerģētikas jomā Latvijas izmēriem lielā uzņēmumā. Tāpat tikusi ņemta vērā viņa reputācija.

Komisija secinājusi, ka viņam ir skaidrs redzējums par "Latvenergo" attīstības prioritātēm un viņš demonstrēja atbilstošas zināšanas un prasmes. Pagaidām nav precīzi zināms, kad Žīgurs stāsies jaunajā amatā, taču pats "Rīgas siltuma" vadītājs biznesa portālam "Nozare.lv" teica, ka vismaz mēnesi vēl paliks līdzšinējā amatā.

Latvijā

Trešdien, 18. septembrī, Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļa pievienojās Satiksmes drošības vadības biroja Speciālo uzdevumu nodaļas darbiniekiem, lai akcijas “ROADPOL Drošības dienas” laikā kopīgi pievērstu uzmanību dažādiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem. Kopīgā pārbaude tika veikta ar policijas netrafarēto transportlīdzekli.