Ādažu poligonā norisināsies tanku kaujas šaušanas mācības

© f64

Ādažu militārajā bāzē norisinās ikgadējās tanku kaujas šaušanas mācības "Iron Spear 2020", kurās piedalīsies Baltijas valstīs un Polijā izvietoto NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupu karavīri un militārā tehnika.

Mācību mērķis ir pilnveidot sabiedroto bruņoto spēku sadarbību un savietojamību, un veikt tanku kaujas šaušanas vingrinājumus. Mācībās piedalīsies aptuveni 50 bruņutehnikas vienības.

"Iron Spear" ir daudznacionālas tanku kaujas šaušanas mācības, kurās piedalās Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Polijā izvietoto NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupu karavīri, un tās tika aizsāktas 2018.gada oktobrī.

2016.gadā NATO samitā Varšavā NATO valstu un valdību vadītāji apstiprināja vienošanos par daudznacionālo bataljona līmeņa kaujas grupu izvietošanu Igaunijā, Latvijā, Lietuvā un Polijā.

NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupu izveides un izvietošanas mērķis ir veicināt NATO īstenoto atturēšanu un stiprināt alianses aizsardzību, demonstrējot alianses solidaritāti un apņēmību aizstāvēt aliansi pret jebkāda veida agresijas izpausmēm.

Ārvalstu karavīru ierašanās Latvijas teritorijā tiekot nodrošināta, ņemot vērā Covid-19 izplatības ierobežošanai noteiktās prasības.

Mācību laikā no 11.oktobra plkst.6 līdz 14.oktobra plkst.22 Ādažu poligonā notiks tanku kaujas šaušanas treniņi diennakts gaišajā un tumšajā laikā. Armija apgalvo, ka mācībās radītais troksnis netiek uzskatīts par indus

Latvijā

Pirmie velo statīvi jaunajos Čehijas uzņēmuma "Škoda Vagonka" ražotajos elektrovilcienos varētu parādīties nākamā gada sākumā, savukārt kopējās projekta izmaksas sarukušas par 25,8% - no 1,198 miljoniem eiro līdz 888 600 eiro, aģentūrai LETA pavēstīja AS "Pasažieru vilciens" (PV) pārstāvji.

Svarīgākais