Darba devējs potenciālajai darbiniecei iesaka "sūkāt ledu"

Ar neizprotamu dusmu izpausmi un vēlāk ar telefonteroru saskārās liepājniece Inese, kura meklēja darbu, ziņo portāls Liepājniekiem.lv.

Pēc tam, kad viņa painteresējās par darba piedāvājumu, bet tomēr atteicās to pieņemt, potenciālais darba devējs palicis rupjš, izteicis draudus un iespējams, aizvien vēl turpina zvanīt Inesei uz viņas bērna tālruņa numuru un biedējoši klusēt.

Kādu dienu Inese portālā liepajniekiem.lv atradusi darba piedāvājumu, kas šķitis viņai piemērots.

Taču, uzzinot, ka potenciālā darbavieta ir konditoreja "Zaļais brīnums" Grobiņā, kas tagad mainījis nosaukumu, nepatika radusies arī Inesei. "Es biju lasījusi atsauksmes, ka tur nav labākā attieksme pret strādniekiem, tāpēc nolēmu atteikties," atceras Inese. Darba devējs gan centies noskaidrot, kāpēc viņa atsakās, taujājis, vai tad grūti no Liepājas uz Grobiņu izbraukāt. Taču, kad atkārtoti saņēmis atteikumu, pikti noskaldījis: "Nu, tad sūkā ledu!"

"Jā, es acīmredzot nesavaldījos. Nebija mans mērķis kādu aizvainot. Taču, ja tā noticis, es šim cilvēkam atvainojos," saka minētās konditorejas īpašnieks Aivars Jaunzemis, kurš atzīst, ka tieši viņš runājis ar Inesi. Taču esot teicis citādākus vārdus. Kas attiecas uz telefonteroru, viņš kategoriski noliedz, ka būtu vēlreiz zvanījis.

Latvijā

Policistiem, ugunsdzēsējiem, robežsargiem, ieslodzījuma vietās nodarbinātajiem, Nodokļu un muitas policijā nodarbinātajiem plānotā atlīdzības paaugstināšana ietvers arī jaunu piemaksu 300 eiro apmērā pirms nodokļu nomaksas par noteikto funkciju un uzdevumu izpildi, aģentūru LETA informēja Iekšlietu ministrijā.