Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Karantīnu nosaka vēl vienai Olaines 2. vidusskolas klasei un trim pedagogiem

© Mārtiņš Zilgalvis/F64

Ņemot vērā jaunu Covid-19 saslimšanas gadījumu, karantīna noteikta vēl vienai Olaines 2.vidusskolas klasei un trim pedagogiem, aģentūra LETA uzzināja Olaines novada pašvaldībā.

Olaines 2.vidusskola aizvadītās nedēļas nogalē saņēma informāciju no Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC), ka konstatēts Covid-19 saslimšanas gadījums vienam 2.vidusskolas audzēknim. Viņš uz saslimšanas konstatēšanas brīdi skolu neapmeklēja. Pēc SPKC norādījumiem kā kontaktpersonas karantīnā nosūtīta viena klase, kurā mācās saslimušais audzēknis, un trīs pedagogi.

Pašvaldībā uzsvēra, ka šis gadījums nav saistīts ar iepriekš karantīnā nosūtītām klasēm. Mācības šai klasei, tāpat kā iepriekšējos gadījumos, notiks attālināti.

Olaines 2.vidusskola turpina darbu, pārējām klasēm, kuras neatrodas karantīnā, mācības notiek klātienē.

Visās pašvaldības izglītības iestādēs ikdienā, neatkarīgi no saslimšanas gadījumiem, tiek veikti pastiprināti dezinficēšanas darbi.

Līdz svētdienai Olaines novadā bija zināms par 39 aktīviem Covid-19 saslimšanas gadījumiem.

Jau ziņots, ka Covid-19 gadījumi atklāti gan Olaines 1., gan 2.vidusskolā, un karantīna abās iestādēs līdz šim bija noteikta vairākām klasēm.

Olaines 1.vidusskolas administrācija inficēšanās riska mazināšanai ir pieņēmusi lēmumu uz laiku pāriet uz B mācību procesa īstenošanas modeli jeb jaukto modeli, kas paredz daļēji attālinātas mācības.

1.-6.klasēm mācības notiks tikai klātienē, bet 7.-12.klasēm, arī tām, kuru audzēkņiem pēc SPKC rekomendācijām nav jāatrodas karantīnā, noteiktas attālinātās mācības līdz 9.oktobrim. Tāpat pārtrauktas interešu izglītības nodarbības visām klasēm.