Diviem Makrona delegācijas locekļiem, kas viesojās Lietuvā, konstatē Covid-19

© AFP/Scanpix/LETA

Šondedēļ Covid-19 konstatēts diviem Francijas delegācijas locekļiem, kuri nedēļas sākumā kopā ar Francijas prezidentu Emanuelu Makronu bija ieradušies oficiālā vizītē Lietuvā, informē Lietuvas prezidenta kanceleja.

Kā nosaka Lietuvas Nacionālais veselības centrs, cilvēki, kuriem bijis kontakts ar inficētajām personām, tiek aicināti ievērot pašizolāciju. Par augsta riska kontaktpersonām kopumā atzīti deviņi cilvēki, kuriem tiek rekomendēta 14 dienu pašizolācija.

Kā zināms, pēc vizītes Lietuvā, Makrons ar kundzi Bridžitu viesojās arī Latvijā.

Kā apliecina Francijas vēstniecībā Latvijā, abas ar Covid-19 inficētās personas uz Rīgu nav braukušas.

Kā vēstījām, oficiālā vizītē otrdien Latvijā ieradās Francijas prezidents Emanuels Makrons ar kundzi Brižitu Makronu.

Pirmajā vizītes dienā Makronam bija tikšanās ar Valsts prezidentu Egilu Levitu Rīgas pilī, kur abas puses pārrunāja reģiona drošības jautājumus, tai skaitā attiecības ar Krieviju un Baltkrieviju. Tāpat prezidenti runāja par Eiropas Savienības nākotni un Eiropas Zaļo kursu, tika diskutēts par demokrātijas attīstību un sabiedrības iesaisti demokrātijas procesos.

Savukārt vizītes otrajā dienā bija Francijas prezidenta tikšanās ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu. Pēc tam Makrons apmeklēja Latvijas Okupācijas muzeju, kam sekoja svinīgā ziedu nolikšana pie Brīvības pieminekļa.

Turpinājumā Francijas prezidents devās pastaigā pa Vecrīgu, pēc kā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā piedalījās apaļā galda diskusijā par demokrātiju digitālajā laikmetā.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais