Viduskurzemes pamatskolā Covid-19 dēļ mācības attālināti turpina 7.-9. klašu un arodklases skolēni

© Romāns Kokšarovs/F64

Kuldīgas novada Viduskurzemes pamatskolā-attīstības centrā Covid-19 saslimšanu dēļ mācības attālināti turpina 7.-9.klašu un arodklases skolēni, bet pirmsskolas un 1.-6.klašu skolēni mācās skolā, pastāstīja izglītības iestādes direktore Ināra Oļena.

Līdz ceturtdienas rītam Covid-19 infekcija bija apstiprināta vienam skolēnam, kas dzīvo Liepājā, un diviem pedagogiem. Vakar skolai bija informācija, ka trīs cilvēki ir atzīti par kontaktpersonām, kurām jāatrodas pašizolācijā, sacīja direktore.

Viņa norādīja, ka patlaban 19 pedagogiem ir darba nespējas lapas. "Mūsu kolektīvs ir salīdzinoši gados jauns, skolotājām ir mazi bērni, kuri rudenī slimo, un viņām darba nespējas lapas ir tādēļ, ka jārūpējas par savu bērnu izveseļošanos," skaidroja Oļena.

Rudenī skolā regulāri esot vērojama paaugstināta saslimšana ar dažādām slimībām, esot bijusi reize, kad vienlaicīgi darba nespējas lapas bijušas pat 39 darbiniekiem. "Neskatoties uz lielo darbinieku iztrūkumu, patlaban spējam nodrošināt mācību procesu," sacīja direktore.

Skola kā attīstības centrs sniedz dažādus ārpakalpojumus, piemēram, logopēda nodarbības, smilšu terapiju, ABA terapiju un vairākus citus pakalpojumus, kas ir pieprasīti, stāstīja direktore, piebilstot, ka tagad tie ir pārtraukti, lai izvairītos no jauniem saslimšanas gadījumiem ar Covid-19.

Direktore stāstīja, ka skolotājiem ir izdalītas sejas maskas un vairogi, lai viņi pasargātu sevi no saslimšanas. Tuvākajā laikā katrā no trijām skolas ēkām tiks uzstādīts arī digitālais termometrs, lai izvairītos no situācijām, ka skolā ierodas un uzturas darbinieki un skolēni, kuriem ir temperatūra, kas ir pirmā saslimšanas pazīme, sacīja Oļena.

Viņa uzskata, ka sabiedrībā patlaban nepietiekam vērība tiek veltīta organisma imunitātes stiprināšanai. Viņa saviem kolēģiem rādot piemēru, vēl oktobrī peldoties Ventā. Direktore atzina, ka straujā Covid-19 izplatība Kuldīgas novadā cilvēkos ir radījusi bailes un satraukumu.

Kā vēstīts, saskaņā ar Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotajiem datiem līdz 30.septembrim Kuldīgā bija reģistrēts 51 Covid-19 saslimšanas gadījums.

Covid-19 izplatības dēļ no šodienas līdz 14.oktobrim Daugavpilī un Kuldīgā ieviesti ierobežojumi, tostarp pasākumos iekštelpās vienlaikus varēs uzturēties ne vairāk kā 500 cilvēku, bet sabiedriskās ēdināšanas vietās pie viena galdiņa nevarēs atrasties vairāk par astoņiem apmeklētājiem, trešdien ārkārtas sēdē lēma Ministru kabinets.

Latvijā

Mūsdienu digitālajā laikmetā krāpnieki kļūst arvien aktīvāki un veidi, kā tie darbojas arvien "radošāki" - sākot no krāpnieciskiem telefonzvaniem līdz pat cilvēka identitātes zādzībām. Kādi šobrīd ir TOP 3 izplatītākie veidi kā iedzīvotājiem izkrāpj naudu, un kā pasargāt sevi, lai nekļūtu par vienu no upuriem, dalās Luminor bankas krāpšanas novēršanas eksperte Marija Celma.

Svarīgākais