Vilces pagastā pārvaldniece izveido īpašu štata vietu meitai

Jelgavas novada Vilces pagasta pārvaldē šogad izveidota jauna štata vienība – uzskaitvede –, kuru bez jebkāda konkursa saņēmusi pārvaldnieces Andas Duges meita, līdz tam bezdarbniece, Laura Čavare.

Lai gan A. Duge stāsta, ka vieta izveidota, jo esot ļoti liels darba apjoms, tas nav traucējis piešķirt meitai bezalgas atvaļinājumu uz pāris mēnešiem, kuru laikā viņa piepelnās, vācot ābolus Anglijā, šodien raksta laikraksts "Zemgales Ziņas".

Novada priekšsēdis Ziedonis Caune sola izpētīt situāciju un likvidēt štata vietu, ja pagasts bez tās var iztikt. A.Duge kādas lasītājas, kas vēlējās palikt anonīma, sniegto informāciju nenoliedza.

Pēc viņas teiktā, nepieciešamība pēc papildu štata vienības radusies, kad līdzšinējo pagasta komunālo pārvaldi pārņēmis apsaimniekošanas serviss Elejā, līdz ar to daudzas funkcijas pārgājušas pagasta pārziņā. Viņa piebilst, ka darbs ir specifisks, jo esot nepieciešamas prasmes strādāt ar vairākām datorprogrammām. Šīs zināšanas esot bijušas viņas meitai, kura studējot LLU uzņēmējdarbību, turklāt viņas prasmes par gana labām esot atzinusi pagasta galvenā grāmatvede un novada IT speciālists.

Latvijā

Valsts vides dienests (VVD) sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldības policiju pārkāpumu izdarīšanas laikā pieķēris personas, kas Bārbeles pagastā nelegāli noglabājuši atkritumus, kopumā piesārņojot aptuveni 0,3 hektāru teritoriju, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Svarīgākais