Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Koalīcijas partijas - tūrisma attīstība nav jāveicina

Koalīcijas partijas nepiekrīt Ekonomikas ministrijas (EM) viedoklim, ka nākamgad ļoti svarīgi būtu veicināt tūrisma attīstību, un līdzīgās domās ir arī valdības sociālie partneri.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošais valdības un sociālo partneru veiktais valsts funkciju izvērtējums, EM šai funkcijai piecu ballu vērtējuma skalā ielikusi pieci, kas nozīmē, ka tā ir visaugstākā prioritāte, koalīcijas partneri - viens, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība un Latvijas Pašvaldību savienība - nulli, bet Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera - divi.

Visaugstāko novērtējumu no valdības partneriem šai funkcijai piešķīrusi Latvijas Darba devēju konfederācija, novērtējot to ar trīs.

Šī funkcija paredz konkurētspējīgo tūrisma produktu un pakalpojumu attīstības veicināšanu un tūristu izmantoto pakalpojumu apjoma palielināšanas sekmēšanu. Tāpat funkcijai būtu jānodrošina tūrisma pakalpojumu drošība un kvalitātes pilnveidošana.

EM norāda, ka, neīstenojot šo funkciju, samazināsies Latvijas tūrisma tēla un produktu piedāvājuma atpazīstamība, Latvijas tūrisma eksports, kā arī pavājināsies Latvijas esošās pozīcijas Baltijas jūras reģiona tūrisma tirgū.