Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

No visiem Latvijā reģistrētajiem Covid-19 gadījumiem vismaz 9% ir mediķi

© EPA/SCANPIX/LETA

No visiem reģistrētajiem Covid-19 gadījumiem vismaz 128 jeb 9% personas ir ārstniecības iestāžu darbinieki vai ārstniecības personas, kuras strādā sociālās aprūpes iestādēs, norādīts Veselības ministrijas informatīvajā ziņojumā, kuru paredzēts skatīt nākamnedēļ valdības sēdē.

Ziņojumā turklāt norādīts, ka pēdējo nedēļu laikā ir palielinājies ārstniecības personu skaits, kam apstiprināta saslimšana ar Covid-19. Saslimšanas gadījumi tikuši reģistrēti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) darbinieku vidū, ambulatorā veselības aprūpē, kā arī Daugavpils reģionālajā slimnīcā un Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā.

Līdz šim visvairāk inficēšanās gadījumu reģistrēts Vidzemes slimnīcā. Šajā ārstniecības iestādē reģistrēti 64 Covid-19 gadījumi, tajā skaitā 17 slimnīcas darbinieki, 20 pacienti, no kuriem četri ir miruši, un 27 saslimušo pacientu vai darbinieku ģimenes locekļi.

Četri atsevišķi uzliesmojumi tikuši reģistrēti NMPD. Lielākais saslimšanas gadījumu skaits bija reģistrēts NMPD Operatīvās vadības centrā ar 38 Covid-19 gadījumiem, tostarp sekundāriem saslimšanas gadījumiem ģimenēs.

Vienlaikus uzliesmojumi reģistrēti arī sociālās aprūpes iestādēs. Piemēram, sociālās aprūpes centrā "Mārsnēni" iepriekš tika reģistrēti 52 laboratoriski apstiprināti Covid-19 gadījumi. Patversmes klientu vidū inficēšanās tika apstiprināta 39 gadījumos, turklāt piecos gadījumos sasirgušie miruši. Saslimšana ar Covid-19 tika apstiprināta arī astoņiem darbiniekiem, kamēr vēl piecos gadījumos notikusi sekundārā inficēšanās.

Viens no lielākajiem uzliesmojumiem līdz šim bijis Rīgas patversmē "Zilais krusts", kur reģistrēti 63 laboratoriski apstiprināti Covid-19 gadījumi, tostarp arī viens nāves gadījums. Vadoties pēc ministrijā paustā, lielākoties pacientiem bija bezsimptomu infekcijas norise.

Lielākais uzliesmojums uzņēmumā līdz šim bija reģistrēts mežu un kokapstrādes uzņēmumā, kur bija reģistrēti 27 saslimšanas gadījumi. Šonedēļ atklāts arī uzliesmojums kādā pārtikas uzņēmumā Rīgā, kur inficējušies vismaz 19 darbinieki.

Dati par Covid-19 pacientiem iegūti no Slimību profilakses un kontroles centra 6.septembrī.