Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

SPKC nav prasījis "Rīgas satiksmei" veikt papildu drošības pasākumus; transportlīdzekļus dezinficē

© Dmitrijs Suļžics/F64

Saistībā ar gadījumu, kad SIA "Rīgas satiksmes" 50.autobusa maršrutā bija pārvietojušies vairāki pasažieri, kuriem apstiprināta Covid-19 infekcija, Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) nav pieprasījis uzņēmumam veikt papildu drošības pasākumus un dezinfekciju.

Kā aģentūrai LETA skaidroja "Rīgas satiksmes" Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Baiba Bartaševiča-Feldmane, situācija izrunāta ar SPKC pārstāvjiem.

SPKC norāda, ka darbinieku inficēšanās risks "Rīgas satiksmes" autobusos ir zems. SPKC ieteikums visiem pasažieriem un uzņēmuma darbiniekiem, kuri brauca 50.autobusa maršrutā laika posmā no 10.septembra līdz 22.septembrim sekot līdzi savam veselības stāvoklim.

Ja tiek novēroti elpceļu infekcijas slimības simptomi, jāpaliek mājās, jāsazinās ar savu ģimenes ārstu, lai izvērtētu veselības stāvokli un izlemtu par testa veikšanas nepieciešamību uz Covid-19.

Lai rūpētos par klientu un darbinieku drošību un mazinātu infekcijas izplatības riskus, jau kopš marta "Rīgas satiksme" veic ikdienas transporta līdzekļu dezinfekciju un turpina to darīt katru dienu. Tiek tīrīti visi pieturstieņi, logu apmales, sienas, slaucītas un mazgātas grīdas un citas virsmas, uzsvēra uzņēmuma pārstāve.

Transporta līdzekļu dezinfekcijai tiek izmantoti speciāli līdzekļi, kuri satur vismaz 70% etanola, tādejādi ierobežojot iespējamo vīrusa izplatību.

Rūpējoties par darbinieku un pasažieru drošību, to sabiedriskā transporta vadītāju kabīnes, kuras bija atvērtā tipa, ir aprīkotas ar speciālu aizsargstiklu, tādejādi vadītājs un pasažieris ir norobežoti viens no otra un var ievērot papildu drošību.

Kā ziņots, veicot izmeklēšanu, epidemiologi noskaidrojuši, ka vairāki pasažieri, kuriem tika apstiprināta inficēšanās ar Covid-19, no 10.septembra līdz 22.septembrim pārvietojušies 50.autobusā Rīgā, maršrutā "TEC-2 - Abrenes iela".

Gaļas pārstrādes uzņēmumā "Forevers" konstatēti 19 saslimšanas gadījumi ar Covid-19, aģentūrai LETA apstiprināja uzņēmuma pārstāvji. Uzņēmuma adrese ir Granīta iela 9a, kur līdzās atrodas 50.maršruta autobusa pietura.