Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Znotiņas vietniekam sola 5000 eiro algu un interesantu darbu

© Oksana Džadana/F64

Finanšu izlūkošanas dienests (FID) izsludinājis konkursu uz dienesta vadītājas Ilzes Znotiņas vietnieka amatu un uzvarētājam sola līdz pat 5000 eiro lielu algu mēnesī pirms nodokļu nomaksas.

Paziņojums FID mājaslapā liecina, ka vietnieka darba pienākumos ietilpst nodrošināt FID pamatfunkciju sistēmiski saskaņotu izpildi, koordinēt, plānot, organizēt un uzraudzīt sev tieši pakļauto nodaļu darba procesu.

Tāpat vietnieka darba pienākumos ietilpst uzraudzīt, attīstīt un pilnveidot FID saņemto ziņojumu apstrādes un analīzes procesus, sagatavot un sniegt priekšlikumus FID kvalitātes vadības sistēmas uzlabojumiem finanšu izlūkošanas jautājumos.

Vietniekam arī jāpārstāv FID darba grupās, citās valsts un pašvaldību iestādēs, kā arī citās vietēja un starptautiska mēroga institūcijās.

Amata pretendentiem jāatbilst likumā "Par valsts noslēpumu" noteiktajām prasībām, jābūt maģistra grādam sociālajās zinātnēs, vismaz divu gadu pieredzei komandas vadīšanā.

Tāpat pretendentiem jāpārzina Latvijas un Eiropas Savienības normatīvie akti noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas jomā. Pretendentiem jāpārzina starptautiskie standarti noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas jomā.

Vismaz piecu gadu profesionālās darbības pieredze minētajā jomā tiks uzskatīts par priekšrocību.

Prasības arī paredz, ka jābūt teicamām zināšanām risku vadības jautājumos. Angļu un krievu valodas zināšanām jābūt vismaz C1 līmenī, bet citu svešvalodu zināšanas tiks uzskatītas par priekšrocību.

Konkursa paziņojumā uzsvērts, ka dienests piedāvā interesantu un radošu darbu nelielā valsts iestādē ar dinamisku starpinstitucionālo un starptautisko sadarbību, profesionālās izaugsmes iespējas, sociālās garantijas, veselības apdrošināšanu.

Tāpat dienests piedāvā stabilu atalgojumu un piemaksas, kas atkarīgas no darba rezultātiem. Kā atalgojumu dienests minējis 4000 - 5000 eiro pirms nodokļu nomaksas.

Pieteikuma vēstuli un CV jāiesniedz līdz 1.oktobrim.

Jau ziņots, ka nesen Znotiņas vietnieks finanšu izlūkošanas jautājumos Sandijs Vectēvs atstājis amatu FID, "lai pieņemtu jaunus profesionālos izaicinājumus".