Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Aptauja: Covid-19 nav sevišķi ietekmējis cilvēku vēlmi iepirkties klātienē

© Publicitātes foto

Pretēji bažām par to, ka pandēmijas dēļ iedzīvotāji lielveikalus neapmeklēs,  aptauja* rāda pretējo. Covid-19 nav būtiski ietekmējis pircēju paradumus ilgtermiņā - to apliecina fakts, ka izteikts vairākums jeb 74% iedzīvotāju šajā rudens sezonā apģērbu un apavus plāno iegādāties klātienē jeb fiziski kādā veikalā.

Klātienes efekts ir svarīgs kā ikdienas darba dzīves organizēšanā, tā arī brīvā laika pavadīšanas iespējās. Vairums jeb 77% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju, neatkarīgi no savas dzīvesvietas, norāda, ka viņiem patīk iepirkties tirdzniecības centrā klātienē, jo tur vienuviet ir pieejams viss nepieciešamais - gan pārtikas, gan apģērbi un apavi, gan citas sadzīvei nepieciešamās preces un pakalpojumi. Īpaši to novērtē jaunieši vecumā līdz 30 gadiem. Turklāt, vairāk nekā divas trešdaļas aptaujāto arī šajā rudens sezonā plāno iepirkties tieši tirdzniecības centros.

Lai gan vēl joprojām spēkā ir Covid-19 epidēmijas risks, klātienes iepirkšanās pieredze nav zaudējusi savu aktualitāti. Vien 20% aptaujāto iedzīvotāju šī rudens apģērbu un apavu iegādi pārcēluši uz interneta vidi - lielākoties cilvēki vecumā no 50 gadiem, kas ir vairāk pakļauti iespējamiem saslimšanas draudiem.

*T/c "Domina Shopping" aptauja tapusi sadarbībā ar OMG Snapshots, šī gada septembrī digitāli aptaujājot vairāk nekā 800 Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 74 gadiem.