Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Jauni Covid-19 gadījumi reģistrēti Rīgā, Daugavpilī un Olaines novadā

© EPA/Scanpix/Leta

No pagājušajā diennaktī atklātajiem desmit jaunajiem inficētajiem visvairāk - četri - reģistrēti Rīgā, bet vēl trīs Daugavpilī, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) dati.

Viens jauns inficētais reģistrēts Olaines novadā, bet vēl divi kādā no novadiem, kur vēsturiski saslimušo skaits nekad nav pārsniedzis piecus gadījumus, tādēļ to precīzs skaits netiek atklāts.

Līdz ar to Rīgā pašlaik reģistrēti 85 ar Civid-19 saslimušie, Daugavpilī - 24, bet Olaines novadā - 13 inficētie.

Pa diviem saslimušajiem ir vecuma grupās no 30 līdz 39 gadiem, no 40 līdz 49 gadiem un no 50 līdz 59 gadiem. Viens saslimušais ir arī bērns līdz deviņu gadu vecumam. Vēl pa vienam saslimušajam ir vecuma grupās no desmit līdz 19 gadiem, no 20 līdz 29 gadiem un viens ir vecāks par 70 gadiem.

LETA jau vēstīja, ka pagājušajā diennaktī, veicot 2402 Covid-19 testus, Latvijā atklāti desmit jauni saslimšanas gadījumi.

SPKC rīcībā esošā informācija liecina, ka trīs saslimušie atgriezušies no Ukrainas. Vēl pieci saslimušie ir kontaktpersonas, bet diviem cilvēkiem vēl tiek precizēti inficēšanās apstākļi. Epidemioloģiskā izmeklēšana turpinās.