Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Ģirģens: Rebenoka nogalināšanas lietai tiks pievērsta visa policijas uzmanība

© Romāns Kokšarovs/F64

Advokāta Pāvela Rebenoka nogalināšanas lietai tiks pievērsta visa policijas uzmanība un svarīgi, lai Latvijā neatgriežas deviņdesmito gadu noziedzīgās pasaules metodes, aģentūrai LETA atzina iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV).

Saistībā ar advokāta slepkavību ministrs apstiprina, ka Valsts policija visu nakti strādājusi pastiprinātā režīmā un to turpina darīt.

Atklāt šo noziegumu pēc iespējas īsākā laikā ir policijas pienākums un reizē arī pārbaudījums dienestu profesionalitātei, viņš uzsvēra.

Ministrs atgādina, ka šī ir jau trešā advokāta slepkavība pēdējos gados, no kurām viena - advokāta Ulda Bērziņa slepkavību Mārupē ir atklāta. LETA jau rakstīja, ka 2018.gada 30.maija rītā, tika nošauts advokāts un maksātnespējas administrators Mārtiņš Bunkus, kad viņš ar automašīnu brauca garām Rīgas Meža kapiem. Šī lieta vēl nav atklāta. Tāpat 2019.gada 20.jūlijā divi divi vīrieši maskās iebruka privātmājā Mārupē, lai veiktu laupīšanu. Šajā noziegumā tika nošauts advokāts un bijušais tiesnesis Bērziņš.

Ministrs izsaka visdziļāko līdzjūtību advokāta Rebenoka tuviniekiem.

Tāpat viņš vienlaikus vērš uzmanību, ka, pasliktinoties ekonomikai, valsts līmenī ir jārod lielāks atbalsts policijas un citu iekšlietu dienestu izmeklēšanas kvalitātes stiprināšanai, risinot gan akūto darbinieku trūkumu, gan zemo tehnisko materiālu bāzi. "Tas ir tikai likumsakarīgi, ka ekonomiskās lejupslīdes apstākļos pieaug noziedzības apmēri," norādīja ministrs.

Jau ziņots, ka aizvadītajā naktī nogalināts zvērināts advokāts Rebenoks.

Policijā saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess. Šobrīd izmeklēšanā iesaistīti lieli policijas resursi, tiek veiktas operatīvās un izmeklēšanas darbības. Tiek pārbaudītas vairākas notikušā versijas. Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka advokāts nogalināts savās mājās un noziedznieki ēkā veikuši arī laupīšanu.

Izmeklēšanas interesēs sīkāku informāciju Valsts policija šobrīd nesniedz.

Arī uzņēmuma "Olainfarm" padomē iepriekš kopā ar Rebenoku ieceltais jurists Mārtiņš Krieķis, kurš vēl sestdien ticies ar Rebenoku, aģentūrai LETA teica, ka Rebenoks ir nogalināts. "Varu apstiprināt, ka tā ir bijusi slepkavība, ka tā ir notikusi šonakt, un, ka tā ir notikusi, izmantojot fizisku spēku," klāstīja Krieķis.

Viņš arī uzskata, ka tā ir bijusi politiskā slepkavība un pasūtītāji esot saistīti ar obligātā iepirkuma komponentes jautājumiem.

Krieķis teica, ka sestdien vakarā Rebenoks bijis pie viņa ciemos, un aizbraucis mājās vēlu naktī. "Tāpēc tas, ko mēs redzam - neticu, ka tā ir laupīšanas slepkavība. Tā ir slepkavība izdarīta ar apzinātu mērķi," uzskata Krieķis.