Rūjienā top īstā krējuma saldējums uz kociņa

Rūjienas saldējums sācis ražot krējumu saldējumu uz kociņa.

Kopš septembra beigām Rūjienas saldējumā uzstādīja jaunā ražošanas līnija, kuras uzstādīšanā tika ieguldīti 250 tūkstoši eiro. Līdz ar jaunās iekārtas uzstādīšanu uzņēmums uzsācis krējuma saldējuma uz kociņa ražošanu.

Lai apmierinātu patērētāju augošas prasības, Rūjienas saldējums paplašina savu produktu klāstu, izstrādājot arvien jaunus produktus. Šajā sezonā jau ir ieviestas trīs jaunas saldējumu garšas: plombīrs ar iebiezināto pienu vafeļu konusā, zemeņu saldējums un kļavu sīrupa saldējums vafeļu glāzītē. Tomēr lielākais šī gada jaunums ir Rūjienas saldējums ražotais krējuma saldējums uz kociņa – plombīrs un šokolādes saldējums.

Uzņēmums jaunās līnijas izveidē ir investējis 250 tūkstošus eiro, izmantojot savus finanšu līdzekļus un bankas aizdevumu. Šī līnija vienā stundā spēj saražot ap 4000 saldējuma vienību. Kā prognozē Rūjienas saldējums valdes priekšsēdētājs Igors Miezis, ieguldītie līdzekļi tiks atpelnīti trīs gadu laikā.

Vairāku nedēļu garumā ražošanas līnija, kuras ražotājvalsts ir Itālija, tika pielāgota saldējuma ražošanai no dabīga piena un krējuma, jo lielākoties šāda tipa saldējuma iekārtas ir paredzētas produkta ražošanai no augu taukiem. Eiropā saldējums, kas ražots, izmantojot pienu vai krējumu ir retums, pārsvarā tādu gatavo mājās vai mazos ģimenes tipa uzņēmumos. Šajā ziņā Latvijas iedzīvotāji atrodas priviliģētā situācijā, jo tiem nav jāpērk saldējuma mašīna, lai mielotos ar dabīgā piena un krējuma saldējumu.

Rūjienas saldējums ir īpašs ar to, ka visu saldējuma šķirņu ražošanā jau kopš pašiem pirmsākumiem izmanto tikai pienu un krējumu. „Ražojam saldējumu tikai un vienīgi no īsta piena un krējuma, jo rūpējamies, lai mūsu patērētāji saņemtu kvalitatīvākos un veselīgākos produktus. Lai gan saldējuma ražošana no dabīgiem produktiem ievērojami sadārdzina ražošanas procesu un rezultātā paaugstina saldējuma cenu, Rūjienas saldējums arī turpmāk ražos tikai tos produktus, kurus tiešām var saukt par saldējumu, nevis augu tauku maisījumu vai saldēto desertu,” saka Igors Miezis.

Kā ziņots, jūlijā Rūjienas saldējums iniciēja apaļā galda diskusiju par Latvijas patērētāju informētību un tirdzniecības nosaukuma „saldējums” lietošanu. Diskusijas galvenais mērķis bija uzņēmējiem kopīgi meklēt iespējas, kā lietot tirdzniecības nosaukumu „saldējums” Latvijas teritorijā, jo par saldējumu pašlaik tiek dēvēti gan produkti, kas ražoti no piena vai krējuma, gan arī produkti ar citām sastāvdaļām, piemēram, pievienotiem augu taukiem, sasaldēta sula utml. Jāatzīmē, ka Rūjienas saldējums ierosinājums mainīt likumdošanu, ar kuras palīdzību tiktu nodrošināta labāka patērētāju informētība par produktu sastāvu, Zemkopības ministrijā tika noraidīts.

Svarīgākais