Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Kurzemē angārā konstatē nelikumīgu tabakas izstrādājumu glabātuvi

© Reinis Hofmanis/F64

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvaldes amatpersonas, sadarbojoties ar Valsts robežsardzi, Kurzemē konstatējušas nelikumīgu tabakas izstrādājumu glabātuvi, pavēstīja VID.

2020.gada septembrī VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes amatpersonas, veicot kratīšanu kādā angārā Kurzemē, konstatēja, ka tajā nelikumīgi tiek uzglabāti tabakas izstrādājumi. Kratīšanas laikā izņemtas apmēram 10 tonnas sasmalcinātas tabakas, 14 tonnas tabakas lapas, 500 litri dīzeļdegvielas un tabakas smalcināšanas iekārta.

Ja tabakas izstrādājumi būtu realizēti tirgū, pēc sākotnējiem aprēķiniem, valstij tiktu nodarīti zaudējumi nenomaksātā akcīzes nodokļa veidā ne mazāk kā 1,8 miljoni eiro apmērā.

Par konstatēto noziedzīgo nodarījumu VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldē sākts kriminālprocess pret piecām 1977.gadā, 1967.gadā, 1969.gadā, 1999.gadā un 2002.gadā dzimušām personām.

Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 221.panta trešajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma pazīmēm par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, ja tas izdarīts lielā apmērā.

Atbilstoši Kriminālprocesa likumam neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.