Latvijā gaidāms lietus un stiprs vējš

© Oksana Džadana/F64

Otrdien visā Latvijā, sākot no rietumiem, debesis nomāksies, gaidāms lietus, vietām arī lietusgāzes, prognozē sinoptiķi.

Dienvidu un rietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 13-18 metriem sekundē, piekrastē gaidāmas brāzmas līdz 23 metriem sekundē. Spēcīgākais vējš pūtīs pēcpusdienā, bet Latgalē, Sēlijā un Vidzemes austrumos - vakarā.

Piekrastes novados un pilsētās spēkā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dzeltenais brīdinājums par vēja brāzmām līdz 21 metram sekundē.

Gaisa temperatūra nepakāpsies augstāk par +14..+18 grādiem. Vakarā no valsts rietumiem laiks sāks skaidroties.

Arī Rīgā debesis pārklās bieza mākoņu sega un gaidāms lietus. Dienvidu, dienvidrietumu vējš pēcpusdienā brāzmās pastiprināsies līdz 15 metriem sekundē. Gaiss iesils līdz +15 grādiem.

No rietumiem tuvojas zema spiediena ieplaka un atmosfēras frontes. Gaisa spiediens no rīta 761-764 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais