"Tallink" pārvadāto pasažieru skaits starp Rīgu un Stokholmu augustā sarucis par 88,6%

© Kaspars Krafts/F64

Igaunijas prāmju operators "Tallink Grupp" šā gada augustā maršrutā starp Rīgu un Stokholmu pārvadājis 11 177 pasažierus, kas ir par 88,8% mazāk nekā attiecīgajā mēnesī pērn, liecina kompānijas paziņojums Tallinas biržai.

Kopumā ar kompānijas prāmjiem pagājušajā mēnesī pārvadāto pasažieru skaits bijis 453 880, kas ir par 55,4% mazāk nekā pirms gada.

Pārvadāto pasažieru skaits prāmju reisos starp Igauniju un Somiju, salīdzinot ar pagājušā gada augustu, samazinājies par 38,7% līdz 315 784 cilvēkiem. Savukārt pārvadājumos starp Somiju un Zviedriju "Tallink" pakalpojumus augustā izmantojuši 123 369 pasažieri, kas ir par 58,2% mazāk nekā 2019.gada astotajā mēnesī, bet starp Igauniju un Zviedriju pārvadāto pasažieru skaits augustā gada izteiksmē sarucis par 96,8% un bijis 3550 cilvēki.

"Tallink" pārvadāto kravu apmērs augustā salīdzinājumā ar šo mēnesi pirms gada samazinājies par 2,4% - līdz 29 798 kravas vienībām, bet pārvadāto pasažieru transportlīdzekļu skaits sarucis par 17,3% - līdz 95 430 spēkratiem.

Pārvadāto pasažieru skaits būtiski samazinājies koronavīrusa pandēmijas dēļ.

Satiksmi starp Rīgu un Stokholmu "Tallink Grupp" sāka 2006.gadā. Pandēmijas dēļ martā pārtrauktos regulārus reisus starp Latvijas un Zviedrijas galvaspilsētām prāmju operators vēl nav atsācis.

Uzņēmuma akcijas kotē Tallinas fondu biržas oficiālajā sarakstā. Lielākais akcionārs ir Igaunijas investīciju kompānija "Infortar", kam pieder 39% "Tallink Grupp" akciju.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais