Vairums parlamentāriešu ignorē aicinājumu klātienes Saeimas sēdē izmantot sejas maskas

© pexels.com

Vairums parlamentāriešu šodien uz Saeimas ārkārtas sēdi, kas pēc ilga pārtraukuma notiek klātienē, ieradušies bez sejas maskām, novēroja aģentūra LETA.

Aizvadītajās dienās vairāki Saeimas deputāti sociālajos medijos dalījušies ar ekrānšāviņu īsziņai, kurā Saeimas Prezidijs lūdzis tostarp apsvērt iespēju klātienes sēdē lietot sejas maskas, to gan nedefinējot kā obligātu prasību.

Šodien uz sēdi maskās ieradušies vien atsevišķi deputāti, kā arī Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK). Masku, piedaloties sēdē, lietoja arī Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Iepriekš Saeimā sēdes Covid-19 risku dēļ tika īstenotas attālināti. Parlamentā toreiz skaidroja, ka sēžu zālē nav iespējams nodrošināt divu metru distanci starp deputātiem un citiem Saeimas darbiniekiem. Ņemot vērā minēto, Saeimas deputāti iepriekš pulcējās frakciju lokā dažādās parlamenta telpās.

Šodien deputāti gan ir pulcējušies vienā telpā, kur starp politiķiem ir mazāk nekā pus metru liela distance.

Latvijā

Tā dēvētās nodokļu reformas ietvaros par vienu procentu punktu tika samazinātas iemaksas banku pārvaldītajos pensiju otrā līmeņa fondos. Šis viens procentu punkts tiks novirzīts valsts pārvaldītajā pirmajā pensiju līmenī. Tā kā šī pārbīde noteikta uz četriem gadiem, tad tiek lēsts, ka šajā laikā bankas nesaņems 616 miljonus eiro.

Svarīgākais