Latvija izsaka līdzjūtību Gruzijai par karavīru bojāeju Afganistānā

Valsts prezidents Valdis Zatlers, aizsardzības ministrs Imants Lieģis (PS) un Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālmajors Raimonds Graube izteikuši visdziļāko līdzjūtību Gruzijas prezidentam Mihailam Saakašvili, Gruzijas aizsardzības ministram Bačanam Ahalaijam, Gruzijas Bruņotajiem spēkiem un karavīru tuviniekiem saistībā ar četru Gruzijas karavīru bojāeju šodien, pildot dienesta pienākumus starptautiskajā operācijā Afganistānā, aģentūru LETA informēja Prezidenta Preses dienestā un Aizsardzības ministrijas Preses nodaļā.

Zatlers nosūtījis līdzjūtības vēstuli Saakašvili, izsakot visdziļāko līdzjūtību šodien Afganistānā bojā gājušo gruzīnu karavīru tuviniekiem un visai Gruzijas tautai. Valsts prezidents norāda, ka Latvijas tauta noliec galvu sērās par dienesta pienākumu pildīšanas laikā kritušajiem karavīriem.

Savukārt Lieģis uzsver: "Gruzijas karavīri krita Afganistānā, cīnoties par to, lai miers un stabilitāte valdītu visā pasaulē, tāpēc viņu varonību pieminēs ne vien viņu tautieši, bet visas valstis, kurām nozīmīgas vērtības ir miers, drošība un brīvība."

Arī Graube Latvijas Bruņoto spēku karavīru vārdā izteicis visdziļāko līdzjūtību saistībā ar Gruzijas tautas smago zaudējumu. "Lai gan Latvijas un Gruzijas karavīri izvietoti dažādās Afganistānas provincēs, mums ir kopīgs mērķis - lai šajā valstī valdītu miers. Tāpēc katra karavīra zaudējums starptautiskā operācijā ir zaudējums ne tikai karavīra dzimtenei, bet arī visām sabiedrotajām un partnervalstīm. Mēs, mazās valstis, kas līdzās lielajām valstīm pilnvērtīgi iesaistāmies miera uzturēšanas operācijā Afganistānā, zinām, cik augsta cena jāmaksā par mūsu drošību," uzsver Graube.

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze (ZZS) arī šodien nosūtījis līdzjūtības vēstuli Gruzijas parlamenta priekšsēdētājam Dāvidam Bakradzem, paužot visdziļāko līdzjūtību Gruzijas tautai un karavīru tuviniekiem saistībā ar Gruzijas kontingenta karavīru nāvi, pildot dienesta pienākumus NATO vadītajā miera uzturēšanas misijā Afganistānā.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.