Aptauja: ASV vērtējums Latvijas iedzīvotāju vidū šogad zemākais vēsturē

© ZUMAPRESS.com/Scanpix/Leta

.ASV vērtējums Latvijas iedzīvotāju vidū šogad sasniedzis zemāko līmeni novērojumu vēsturē, liecina pētījumu aģentūras SKDS veiktās aptaujas dati.

Šogad jūlijā iedzīvotājiem tika lūgts vērtēt, vai viņu viedoklis par ASV ir pozitīvs vai negatīvs. Aptaujā noskaidrots, ka 46% aptaujāto ASV kopumā vērtē negatīvi, šim rādītājam gada laikā pieaugot par deviņiem procentpunktiem un sasniedzot jaunu rekordu.

Līdz šim negatīvākais vērtējums ASV Latvijas iedzīvotāju vidū vija fiksēts 2015.gadā, kad ASV kopumā negatīvi vērtēja 43% aptaujāto.

Kopumā pozitīvi ASV šogad novērtēja 43% aptaujāto, kas ir par četriem procentpunktiem mazāk nekā pirms gada. Pēdējos astoņos gados šis rādītājs svārstījies 43-47 procentu robežās. Pozitīvākais vērtējums ASV fiksēts 2010.gadā, kad to pozitīvi vērtēja 57% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju.

Vēl 11% nespēja sniegt konkrētu viedokli šajā jautājumā.

Latvijā

Latgales rajona tiesā Rēzeknē prokurore tiesu debatēs ir lūgusi piespriest vienu gadu un sešu mēnešu cietumsodu biedrības "Gribu palīdzēt bēgļiem" projektu vadītājai Ievai Raubiško apsūdzībās par nelikumīgas robežas šķērsošanas organizēšanu personu grupai.

Svarīgākais