Rīgas Krievu teātris sāk 127. sezonu

Šodien M.Čehova Rīgas Krievu teātra kolektīvs pēc trīs mēnešus ilga atvaļinājuma, kurā visiem tika maksāta tikai minimālā alga, sanāca uz sapulci, lai sāktu 127.sezonu.

Kolektīva atkalredzēšanās prieku vairoja teātra direktora Eduarda Cehovala optimistiskie paziņojumi, ka aktieru algas "atkal atgriežas šā gada janvāra līmenī", teātra ēkas rekonstrukcijas darbi tiek veikti kvalitatīvi un ātrāk, nekā sākotnēji tika plānots. Rīgas dome nākamā gada budžetā esot paredzējusi visu rekonstrukcijas darbiem nepieciešamo summu, kas ļauj cerēt, ka nākamā gada jūlijā rekonstruētais teātra nams tiks nodots ekspluatācijā.

2.oktobrī pirmizrādi piedzīvos Herba Gārdnera luga "Es neesmu Rapaports", ko iestudē Rolands Atkačūns. Galvenās lomas atveidos Jakovs Rafalsons un Leonīds Lencs.

Teātra direktors Cehovals arī informēja kolektīvu, ka līdz nākamā gada janvārim jaunu pirmizrāžu nebūs, bet notiks triju iestudējumu - "Lietu kārtība", "Kara dievs" un Antona Čehova agrīno humoresku dramatizējuma - mēģinājumi. Šīs trīs pirmizrādes notiks 2010.gada janvārī un februārī. Pēc tam teātris dosies viesizrādēs uz Kijevu un Odesu.

Teātra direktors Cehovals uzsvēra, ka M.Čehova Rīgas Krievu teātra pastāvēšana arī samazinātā finansējuma apstākļos nav apdraudēta. "Ja mēs intensīvi un iespējami labi strādāsim un ar savu mākslu iepriecināsim rīdziniekus, teātra pastāvēšanu nekas neapdraudēs," uzsvēra teātra direktors.

Atbildot uz kāda aktiera jautājumu, Cehovals uzsvēra, ka Rīgas Krievu teātris nekādās solidaritātes protesta akcijās pret kāda cita teātra iespējamo slēgšanu nepiedalīsies, jo tas esot "bezjēdzīgi", turklāt valdībai esot tiesības slēgt jebkuru tai piederošu iestādi - skolu, slimnīcu, teātri.