Latvijā faktiskais bezdarba līmenis jūlijā bija 8,9%

© Kaspars Krafts/F64

Latvijā faktiskais bezdarba līmenis šogad jūlijā bija 8,9%, kas salīdzinājumā ar jūniju ir par 0,2 procentpunktiem vairāk, liecina Centrālās statistikas pārvaldes darbaspēka apsekojuma dati.

Vienlaikus statistikas pārvaldē atzīmēja, ka Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) reģistrētā bezdarba līmenis jūlijā nav mainījies un mēneša beigās bija 8,6%.

Tāpat statistikas pārvaldē norādīja, ka salīdzinājumā ar pagājušā gada jūliju gan faktiskā bezdarba līmenis, gan arī reģistrētā bezdarba līmenis Latvijā palielinājies par 2,6 procentpunktiem.

2020.gada jūlijā Latvijā bija 86,6 tūkstoši bezdarbnieku, kas ir par 1,7 tūkstošiem vairāk nekā jūnijā un par 25,5 tūkstošiem vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn. Pēdējo piecu mēnešu laikā kopš ārkārtējās situācijas izsludināšanas salīdzinājumā ar 2020.gada februāra faktiskā mēneša bezdarba datiem, bezdarbnieku skaits pieaudzis par 15 tūkstošiem.

Latvijā

Inčukalna pazemes gāzes krātuvē septembra vidū ir iesūknēta dabasgāze 18,6 teravatstundu (TWh) apmērā, kas veido 75% no krātuves ietilpības, piektdien žurnālistiem sacīja vienotā dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatora AS"Conexus Baltic Grid" ("Conexus") valdes priekšsēdētājs Uldis Bariss.

Svarīgākais