Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Priesteris: Svētki Aglonā notiek mierīgi un bez starpgadījumiem

© f64

Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētki Aglonā notiek mierīgi un bez starpgadījumiem, pastāstīja katoļu baznīcas priesteris Rinalds Stankēvičs.

Viņš norādīja, ka atbilstoši jau iepriekš noteiktajam svētku šodienas galvenajā Svētajā Misē piedalās līdz 3000 dalībnieku.

Priesteris skaidroja, ka uz Svēto Misi iepriekš bija iespējams saņemt kādu no 3000 ieejas kartēm un visi caur draudzēm bija informēti par apmeklētāju skaita ierobežojumu pasākumos.

Stankēvičs pauda, ka šoreiz vairāk nekā citus gadus lielāks skaits cilvēku pasākumu vēro caur televīziju.

Kā ziņots, šodien no plkst.12 Aglonas bazilikā norisinās Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētku galvenā Svētā Mise.

Svētku apmeklētājiem ir jāievēro distance - vismaz divi metri, un cilvēki tiek aicināti neveidot rindas, kā arī nedrūzmēties ārpus Aglonas bazilikas teritorijas, piemēram, stāvlaukumos un pie Sakrālā laukuma vārtiem. Ikvienam ir jāievēro valstī noteiktie un svētku organizatoru noteiktie piesardzības pasākumi, tai skaitā jāizvairās no koplietošanas priekšmetu lietošanas, kā arī bieži un rūpīgi jāmazgā rokas.

Ierobežojumi noteikti, lai samazinātu saslimšanas ar Covid-19 risku.