Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Šodien aviošova laikā Rīgā noteikti gaisa telpas ierobežojumi

© Dāvis Ūlands/F64

 Sestdien, 15.augustā, Rīgas pilsētas svētku laikā norisināsies aviošovs, tādēļ laikā no plkst.12 līdz 18 ir noteikti gaisa telpas izmantošanas ierobežojumi, informēja "Civilās aviācijas aģentūra" (CAA).

Lai nodrošinātu aviācijas drošumu, CAA izveidojusi ierobežoto lidojumu zonu "Spilve" aviācijas skates organizēšanai un norisei Rīgā.

Gaisa telpas ierobežojums ir augstumā līdz 5000 pēdām (1524 metriem). Ierobežojums iekļauj visu Rīgas pilsētas centru, stiepjoties no Bolderājas līdz Lucavsalai un no Babītes novada Spilves līdz Ķīšezeram otrā pilsētas pusē.
Ierobežojums nosaka aizliegumu skatē neiesaistītiem gaisa kuģiem izmantot gaisa telpu, attiecīgi lidojumi ir aizliegti arī ar bezpilota gaisa kuģiem (droniem).

Lidojumus ierobežotajā gaisa telpā aizliegts veikt arī tālvadības pilotiem, kuri ir saņēmuši CAA izsniegtās ilgtermiņa atļaujas paaugstināta riska lidojumiem.

Īslaicīgais gaisa telpas ierobežojums izdots, lai civilās aviācijas un citi neiesaistītie gaisa kuģi neielidotu aviācijas skates zonā, bet bezpilota gaisa kuģu piloti neapdraudētu lidojumu drošumu.