Sāks preses abonēšanas kampaņu

Rīt Latvijas pasts (LP) sāks preses abonēšanas kampaņu nākamajam gadam. Galvenais jaunums ir tas, ka nākamgad Neatkarīgā iznāks piecreiz nedēļā līdzšinējo sešu vietā.

Tas darīts, pielāgojoties jau ieviestajam Latvijas Avīzes modelim, kas pārgājusi uz piecu dienu modeli. Preses izdevumus būs iespējams abonēt piecos veidos: visās LP nodaļās ar tiešsaistes kases sistēmu, internetā, LP mājaslapā abone.pasts.lv līdz 25. decembrim, pie pastniekiem, kā arī izmantojot informatīvo tālruni 67008001 - līdz 20. decembrim. Piektā iespēja būs ar Abonenta pieteikumu, ko no nākamās nedēļas LP izplatīs kopā ar preses abonēšanas katalogu 2010. gadam. Abonenta pieteikums līdz 15. decembrim jāaizpilda un bez maksas jānosūta LP vai jāiesniedz jebkurā pasta nodaļā.

LP valdes priekšsēdētājs Aivars Veiss uzsver, ka pasts apsver iespēju preses izdevumus piegādāt piecas reizes nedēļā, jo liela daļa nacionālo dienas laikrakstu no nākamā gada vairs neiznāks sestdienās.

Nākamgad piecas reizes nedēļā iznāks Neatkarīgā, Telegraf, Čas un Latvijas Avīze. Viņš uzsver, ka mēneša laikā tiks pieņemts lēmums. LP preses piegādes ir trešā nozīmīgākā ieņēmumu pozīcija, kas veido 11–12 procentus no visiem uzņēmuma ieņēmumiem. "Esam ieinteresēti šo biznesu saglabāt maksimālā apjomā," teica LP vadītājs. Arī Latvijas Preses izdevēju asociācijas valdes priekšsēdētājs Ivars Zariņš un valdes priekšsēdētāja vietnieks Guntars Līcis pauda cerību, ka preses piegādes dienu skaits netiks samazināts.

Latvijā

No 4.novembra līdz 4.decembrim lauksaimnieki, kooperatīvi un zinātniskās institūcijas varēs pieteikties 79,748 miljonu eiro atbalstam vairākos pasākumos saimniecību vai uzņēmumu izaugsmes veicināšanai, energoefektivitātes palielināšanai, biodrošības pasākumu ieviešanai un citām aktivitātēm, liecina Lauku atbalsta dienesta (LAD) publiskotā informācija.

Svarīgākais