Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Pēc "covidtrauksmes" Gulbenes novadā pašvaldības iestādes atkal būs pieejamas klātienē

© f64

No šodienas Gulbenes novada pašvaldības iestādes atkal tiks atvērtas klātienes apmeklējumiem, ievērojot epidemioloģiskās prasības.

Lēmums atsākt darbu klātienē pieņemts, pamatojoties uz Slimību profilakses un kontroles centra informāciju, ka pēdējo dienu laikā Gulbenes novadā nav konstatēti jauni Covid-19 saslimšanas gadījumi, savukārt visi līdz šim konstatētie gadījumi tiek kontrolēti no atbildīgo dienestu puses.

Jau ziņots, ka, ņemot vērā ar Covid-19 inficējušos skaita pieaugumu Gulbenes novadā, pirms divām nedēļām novada pašvaldībā izdots rīkojums ar stingrākiem ierobežojumiem slimības izplatības ierobežošanai Gulbenes novadā. Tostarp tas paredzēja, ka pašvaldības iestādes nepieņem klientus klātienē.

Tāpat tika atcelti vai pārcelti visi pašvaldības iestāžu un struktūrvienību organizētie kultūras, sporta un citi publiskie pasākumi, visas Gulbenes novada pašvaldības organizētās interešu izglītības un amatiermākslas norises - treniņi, sacensības, nodarbības, mēģinājumi, nometnes.

Pašvaldība aicināja ikvienu Gulbenes novada iedzīvotāju ieturēt distanci, regulāri mazgāt un dezinficēt rokas, bez īpašas vajadzības neapmeklēt sabiedriskas vietas un nepulcēties, lietot mobilo lietotni "Apturi Covid".

Gulbenes novada pašvaldība ir pirmā pašvaldība, kura pēc ārkārtējās situācijas atcelšanas valstī ir pieņēmusi lēmumu slēgt 56 pašvaldības iestādes apmeklētājiem klātienē.