Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Covid-19 ierobežojumu atvieglojumi būtiski palielinājuši restorānu pieprasījumu

© Nora Krevnera/F64

Līdz ar valdības atbalstītajiem Covid-19 ierobežojumu atvieglojumiem, restorānu pieprasījums būtiski audzis, salīdzinot ar ārkārtējās situācijas periodu, pauda Rīgas tūrisma attīstības biroja (RTAB) valdes priekšsēdētājs un Restorānu biedrības prezidents Jānis Jenzis.

Jenzis atzina, ka katrs atvieglojums ir būtisks aspekts katra restorāna budžetā. Viņš apliecināja, ka, salīdzinot ar ārkārtējo situāciju, restorānu pieprasījums ir būtiski audzis, taču, salīdzinot ar iepriekšējā gada vasaras mēnešiem, pieprasījums ir samazinājies vairākkārt.

Pēc viņa stāstītā, ierobežojumu atvieglojumi ir ļāvuši ēdinātājiem kļūt konkurētspējīgākiem ar kaimiņvalstīm - Igauniju un Lietuvu. Tāpat būtisku pienesumu devis arī vietējo iedzīvotāju ceļošana pa Latviju, kas veicinājusi lauku ēdinātāju darbību.

Kā ziņots, valdība otrdien atbalstījusi, ka no 17.augusta tiks mazināti arī ierobežojumi ēdināšanas pakalpojumu sniedzējiem. Ēdināšanas uzņēmumiem tiks atļauts strādāt līdz plkst.2, proti, par divām stundām ilgāk nekā to pieļauj pašreizējais regulējums. Šis nosacījums attiektos uz vietām, kur pamatpakalpojums ir ēdināšana un kur cilvēki atrodas sēdus pie galdiņiem.

Tāpat tiek samazināta uz vienu cilvēku ēdināšanas vietās, tirdzniecības centros un kultūras norises vietās nosakāmā nepieciešamā platība - no četriem kvadrātmetriem līdz trīs kvadrātmetriem. Pie viena galdiņa iekštelpās turpmāk drīkstēs sēdēt līdz astoņiem apmeklētājiem līdzšinējo četru vietā, vienlaikus atsakoties no cilvēku skaita ierobežojuma pie galdiņiem ārtelpās. Savukārt prasība ēdinātājiem nodrošināt divu metru distanci starp galdiņiem tiek saglabāta.