Amatu atstāj politiskā spiediena dēļ

© publicitātes foto

Darbu AS "Rīgas piena kombināts" (RPK) biju spiesta atstāt politisku iemeslu dēļ, biznesa portālam "Nozare.lv" norādīja bijusī uzņēmuma sabiedrisko attiecību vadītāja Līga Rimšēviča.

Pēc četriem uzņēmumā nostrādātiem gadiem Rimšēviča sabiedrisko attiecību vadītājas amatu atstāja vakar, otrdienas pēcpusdienā.

"Aiziešanas pamatā ir arguments, ka es pietiekami aktīvi neatbalstīju viņu vēlēšanu kampaņu,", atzina Rimšēviča, norādot, ka runa ir par partiju "Par Labu Latviju!".

"Te ir runa par sabiedrisko attiecību ētiku. Ja reiz strādāju kā sabiedrisko attiecību vadītāja uzņēmumā, uzskatu, ka ir jāaizstāv uzņēmuma intereses, bet tās savukārt nekādā gadījumā nedrīkst būt pakļautas jebkādas politiskās partijas interesēm. Tik liels uzņēmums kā RPK, kurš faktiski ir nozares līderis, patlaban tiek pakļauts politiskā spēka interesēm. Vēlēšanas nāk un iet, bet uzņēmums produkciju ražos arī nākotnē," sacīja Rimšēviča.

RPK līdzīpašnieks un apvienības "Par labu Latviju" valdes loceklis Atis Sausnītis biznesa portālam "Nozare.lv" sacīja, ka notikušo nesaista ar politiskām antipātijām. "Politika ir smalka lieta, taču neesmu ne partijā, ne sarakstā, bet gan pārstāvu "Par Labu Latviju" kā biznesa kustību. Nekādi politiski uzstādījumi Rimšēvičai netika doti. Kombinātā regulāri tiekas dažādu partiju pārstāvji, bet, kā jau piena rūpnieki, mēs runājam par tautsaimniecību," sacīja Sausnītis, akcentējot, ka personīgi kā padomes loceklis neiejaucas uzņēmuma štata darbinieku komplektēšanā.

Pirms darba RPK Rimšēviča strādāja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā, bet par RPK sabiedrisko attiecību vadītāju kļuva 2006.gadā. Tad uzņēmuma valdes priekšsēdētājs bija Henrijs Fogels, kurš no darba RPK aizgāja 2009.gadā.

AS "Rīgas piena kombināts" un AS "Limbažu piens" kontrolpakete pieder SIA "Baltijas lāse", kuras īpašnieki ir Atis Sausnītis un Ivars Strautiņš, kuriem katram pieder pa 50% uzņēmuma kapitāla daļu.

Svarīgākais