Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Atsaucies tikai viens 31. jūlija autobusa reisa Rīga-Daugavpils pasažieris

© Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency

Līdz šim ar Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC) ir sazinājies tikai viena persona, kura 31.jūlijā brauca autobusa maršrutā Rīga-Daugavpils, kurā pārvietojās arī kāds Covid-19 inficētais, pavēstīja SPKC pārstāve Ilze Arāja.

Saistībā ar šo braucienu katrs pašazieris tiek izvērtēts atsevišķi, jo ir zināms, kur inficētais sēdējis. Tādējādi visi autobusa pasažieri netiek uzskatīti par kontaktpersonām, tomēr uz viņiem joprojām attiecas mudinājums sazināties ar epidemiologiem.

Jau ziņots, ka, veicot epidemioloģisko izmeklēšanu, epidemiologi noskaidrojuši, ka kāds Covid-19 slimnieks 31.jūlijā pārvietojies ar autobusu maršrutā Rīga-Daugavpils, kas izbrauca no galvaspilsētas plkst.18.05, tāpēc aicina atsaukties tā pasažierus.

Kā aģentūru LETA informēja SPKC, visiem pasažieriem, kas brauca minētajā reisā jāsazinās ar SPKC epidemiologu pa tālruni 67271738. Ja tiek novēroti saslimšanas simptomi, jāsazinās ar savu ģimenes ārstu un jāveic izmeklēšana uz Covid-19.

Centrā atgādina, ka ikvienam ir iespēja veikt valsts apmaksātu Covid-19 testu arī tad, ja nav saslimšanas simptomu. Iepriekš ir obligāti jāpierakstās, zvanot uz tālruņa numuru 8303.

SPKC atgādina, ka šādos gadījumos ātrāk uzzināt, ka esi bijis kontaktā ar Covid-19 slimnieku var palīdzēt lietotne "Apturi Covid". Izmantojot lietotni, varēs savlaicīgāk izolēties, lai neapdraudētu ģimeni, kolēģus, draugus un pārējos iedzīvotājus.