Notiks starptautiska konference par ēnu ekonomikas jautājumiem

Lai iegūtu starptautisku pieredzi jautājumos par ēnu ekonomikas apjoma noteikšanu, tās cēloņiem, kā arī efektīvākajiem samazināšanas pasākumiem, piektdien, 1. oktobrī, notiks starptautiska Finanšu ministrijas organizēta konference par ēnu ekonomiku ekonomiskās krīzes apstākļos.

Konferences darba kārtībā paredzēti jautājumi saistībā ar ēnu ekonomikas apjoma noteikšanas metodēm, tās cēloņiem, veicinošajiem un ierobežojošajiem faktoriem. Tiks aplūkota ēnu ekonomikas ietekme uz Latvijas uzņēmējdarbības vidi.

Tāpat tiks prezentēts arī Ministru kabinetā apstiprinātais ēnu ekonomikas apkarošanas plāns, tā novērtējums, kā arī paredzēta diskusija par akadēmiķu un praktiķu piedāvātajiem veicamajiem pasākumiem ēnu ekonomikas ierobežošanai.

Konferencē piedalīsies vadošie ēnu ekonomikas pētnieki pasaulē Dr. h.c. Frīdrihs Šnaiders no Austrijas, Dr. Andreass Būns no Vācijas, pārstāvji no Igaunijas Nodokļu un muitas padomes un Igaunijas Nacionālo kontu statistikas dienesta, kā arī Latvijas ekonomikas eksperti, viedokļu līderi un Latvijas Darba devēju konfederācija un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera.

Svarīgākais