Uzzini, kur šodien iespējamas pērkona lietusgāzes

© Dāvis Ūlands/F64 Photo Agency

Svētdienas rīts Latvijā ir pārsvarā saulains, vairāk mākoņu Daugavpils pusē, kur vietām nedaudz līst, liecina meteoroloģiskā informācija. Vietām izklīst migla. Pūš lēns vējš un ir bezvējš.

Svētdien Latvijā būs visai saulains laiks, veidosies gubu mākoņi, daži no tiem var kļūt par negaisa mākoņiem, prognozē sinoptiķi.

Lietus un pērkona negaiss visvairāk iespējams valsts austrumu pusē, tai skaitā Rīgas tuvumā. Saulainākā diena gaidāma piekrastē, vējam nesot vēsāku gaisu no jūras.

Pūtīs lēns mainīga virziena vējš, lietus mākoņi dažviet radīs vēja brāzmas līdz 15 metriem sekundē. Gaiss sakarsīs līdz +26..+30 grādiem, piekrastē - līdz +23..+26 grādiem.

Rīgā pārsvarā gaidāms sauss un saulains laiks, pēcpusdienā ar mērenu ziemeļu vēju. Maksimālā gaisa temperatūra +28 grādi, pie jūras +24 grādi.

Laikapstākļus nosaka augsta spiediena apgabals. Atmosfēras spiediens visā valstī pazeminājies līdz 766 dzīvsudraba staba milimetriem jūras līmenī.

Aizvadītajā diennaktī vairākās Rīgas oficiālajās peldvietās ūdens ir kļuvis par vienu vai diviem grādiem siltāks, bet Vakarbuļļos un Vecāķos tā temperatūra palikusi nemainīga, liecina Rīgas pašvaldības apkopotā informācija.

Rumbulas peldvietā ūdens temperatūra kopš sestdienas ir pakāpusies par diviem grādiem, un tagad tur ūdens ir +22 grādus silts. Tāda pati ūdens temperatūra svētdien ir arī oficiālajās peldvietās Ķīpsalā un Ķīšezerā, kur sestdien ūdens bija par grādu aukstāks.

Arī Lucavsalas peldvietā kopš vakardienas ūdens ir uzsilis par vienu grādu - līdz +20 grādiem.

Rīgas jūras līča piekrastē - Vakarbuļļos un Vecāķos - ūdens temperatūra kopš sestdienas palikusi nemainīga - +19 grādi.

Savukārt vissiltākais ūdens no oficiālajām Rīgas peldvietām joprojām ir Bābelīša ezerā, kur šodien ūdens ir +23 grādus silts, kas ir par grādu vairāk nekā vakar, liecina pašvaldības apkopotā informācija no glābšanas stacijām.

Svarīgākais