Latvijas Pasts varētu samazināt preses piegādes dienu skaitu

Latvijas Pasts apsver iespēju preses izdevumus piegādāt piecas reizes nedēļā, jo liela daļa nacionālo dienas laikrakstu no nākamā gada vairs neiznāks sestdienās, šodien preses konferencē atzina Latvijas Pasta valdes priekšsēdētājs Aivars Veiss.

Nākamgad piecas reizes nedēļā iznāks tādi nacionālie dienas laikraksti kā "Neatkarīgā Rīta Avīze", "Telegraf", "Čas" un "Latvijas Avīze", liecina informācija jaunajā Latvijas Pasta abonēšanas katalogā 2011.gadam.

Savukārt sešas reizes nedēļā plāno iznākt laikraksti "Diena" un "Vesti Sevodņa".

Veiss atzina, ka mēneša laikā tiks pieņemts lēmums, vai Latvijas Pasts izdevumus piegādās piecas vai sešas reizes nedēļā. Lēmums esot atkarīgs no tā, par ko izdošoties vienoties ar preses izdevējiem. Latvijas Pastam preses piegādes ir trešā nozīmīgākā ieņēmumu pozīcija, kas veido 11%-12% no visiem uzņēmuma ieņēmumiem. "Esam ieinteresēti šo biznesu saglabāt maksimālā apjomā," sacīja Veiss.

Arī Preses izdevēju asociācijas valdes priekšsēdētājs Ivars Zariņš un valdes priekšsēdētāja vietnieks un reģionālo izdevēju pārstāvis Guntars Līcis pauda cerību, ka preses piegādes dienu skaits netiks samazināts.