Vairāki simti cilvēku pulcējas uz Brīvo arodbiedrību mītiņu Esplanādē

Vairāki simti dažādu vecumu cilvēku šodien ap plkst.12.30 sapulcējušies Esplanādē, lai piedalītos sešu Latvijas neatkarīgo arodbiedrību rīkotajā mītiņā.

Kā novēroja aģentūra LETA, lielai daļai atnākušo cilvēku galvā ir sarkanas cepurītes ar uzrakstu "LABA arodbiedrība".

Tāpat vairāki atnākušie rokās tur plakātus, piemēram, "Iestājies par savām tiesībām! iestājies arodbiedrībā!", "Par kvalitatīvu darbu - atbilstošu algu!", "Strādājošie, apvienojieties!", "Nē - nabadzībai! Jā - darbam!", "Ikviens ir pelnījis iespēju strādāt Latvijā!" un citi.

Starp cilvēkiem ir arī pieci vīrieši, kuri rokās tur baltus karogus. Uz karogiem tumšsarkanā krāsā attēlota Latvijas kontūra un uzrakstīts "Vienota Latvija".

Dažiem mītiņa dalībniekiem pie krūtīm piespraustas sarkanas lentītes.

Mītiņa dalībnieki nostājušies ar muguru pret Brīvības bulvāri un ar skatu uz Raiņa pieminekli, savukārt laukumā pie pieminekļa uzceltas divas teltis, kurām pa vidu novietots paaugstinājums ar mikrofoniem.

Elizabetes ielas pusē novietota arī kravas automašīna ar "Saskaņas centra" politisko reklāmu, savukārt Kalpaka bulvāra pusē apstājies balts mikroautobuss, pie kura atnākušajiem cilvēkiem tiek dalīti sarkani, ar hēliju pildīti baloni, kas apdrukāti ar "Saskaņas centra" priekšvēlēšanu aģitācijas saukli "Viss būs labi!" un ar politiskās apvienības logotipu.

Savukārt pie Esplanādes un Ministru kabineta ēkas novietotas vairākas policijas automašīnas, taču mītiņa vietā policistu skaits ir neliels, novēroja aģentūra LETA.

Kā ziņots, šodien, atbalstot Eiropas arodbiedrību konfederācijas izsludinātās Eiropas Rīcības dienas aktivitātes, sešas Latvijas neatkarīgās arodbiedrības aicina uz pāris minūtēm apturēt darbu un plkst.12.30 piedalīties mītiņā Esplanādē, informēja arodbiedrības Latvijas Apvienoto biedru arodbiedrība (LABA) priekšsēdētāja Vineta Sprugaine.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.