Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Daļai no pēdējo dienu traģiskajām avārijām iemesls ir distances neievērošana un ātruma pārsniegšana

© Pixabay

Latvijā pēdējās četrās dienās ceļu satiksmes negadījumos dzīvību zaudējuši seši cilvēki, un daļai negadījumu iemesls ir drošas braukšanas distances neievērošana un atļautā ātruma pārsniegšana, informēja Valsts policijā (VP).

Tāpat pēdējās dienās negadījumos cietuši vairāki desmiti cilvēku.

Rīgas reģionā notikuši trīs ceļu satiksmes negadījumi, kuros bojā gāja četri cilvēki. Savukārt Latgales un Zemgales reģionā šo dienu laikā uz ceļiem kopumā gājuši bojā divi cilvēki. Patlaban visos negadījumos norisinās izmeklēšana un tiek skaidroti notikušā apstākļi.

Policijas rīcībā esošā sākotnējā informācija liecina, ka daļai no traģiskajiem notikumiem iemesli ir līdzīgi - automašīnu vadītāji nav izvēlējušies drošu braukšanas distanci, pārsniegts atļautais braukšanas ātrums vai arī automašīnu vadītājs pie stūres ir sēdies noguris vai nav pilnībā koncentrējies.

Tāpat šajās dienās konstatēti vairāki automašīnu vadītāji, kuri pie stūres bija sēdušies alkohola reibumā. Vienā gadījumā šādas bezatbildīgas rīcības dēļ bojā gāja kāda gājēja.

Policija aicina autovadītājus būt atbildīgiem pret savu un apkārtējo cilvēku veselību un dzīvību.

Policija aicina autovadītājus izvērtēt savu pašsajūtu pirms sēsties pie stūres, jo, līdzīgi kā iereibis cilvēks, noguruma stāvoklī autovadītājs reaģē lēnāk un nespēj tik ātri konstatēt bīstamas situācijas uz ceļa.

Vienlaikus policija atgādina, ka transportlīdzekļa vadīšana nav savienojama ar alkohola lietošanu.