Savickis nezina, cik viņam izmaksājusi radio reklāma PLL atbalstam

Uzņēmējs, SIA "Itera Latvija" vadītājs un partiju apvienības "Par labu Latviju" (PLL) valdes loceklis Juris Savickis, kura ierunātās reklāmas šī politiskā spēka atbalstam priekšvēlēšanu laikā dzirdamas radio, nezina, cik tieši tas viņam izmaksājis, taču minēja, ka tā neesot liela naudas summa - runa, viņaprāt, varētu būt par 300-400 latiem.

"Apvienības pārstāvji mani uzrunāja, ka būtu labi, ja būtu [šāda reklāma]. Es teicu, ka es pateikšu, ko domāju," biznesa portālam "Nozare.lv" stāstīja uzņēmējs. Viņš teica, ka ir iepazinies arī ar citu partiju programmām.

Radio reklāmā Savickis saka: "Labdien Latvijā! Esmu Juris Savickis, "Itera Latvija" prezidents. 2.oktobrī Latvija būs izvēles priekšā - nemainīt neko vai izvēlēties attīstības ceļu. Kā uzņēmējs es atbalstu politisko apvienību "Par labu Latviju". Tikai šīs apvienības programma mani uzrunā un pārliecina. Andri, Ainār, Gunti un visa pārējā komanda - lai jums veicas! Lai mums visiem veicas! Juris Savickis, "Itera Latvija" prezidents."

Politiskās aktivitātēs iesaistīties Savickis esot nolēmis krīzes dēļ - viņam radusies sajūta, ka ikvienam cilvēkam krīzes situācijā, kad cilvēkiem nav naudas, viņi nevar apmaksāt komunālos rēķinus, nes smago kredītu nastu un jaunieši brauc uz ārzemēm, kaut kas jādara.

"Lēnā garā nosliecos uz apvienību, tur arī ir man pazīstami cilvēki, varbūt tāpēc. Daudzi cilvēki, kas agrāk neiesaistījās politikā, arī tagad iesaistās, jo brīnās, kur mēs ejam. Agrāk bijām mierīgāki, klusējām, lai gan ne vienmēr atbalstījām. Bet tad radās sajūta, ka kaut kas jāsaka, bija kritiskais moments, sapratu, ka nevaru vairs stāvēt malā, tas bija sirds kliedziens," teica uzņēmējs.

Viņš arī klāstīja, ka ar domubiedriem nenostājās aiz vienas partijas, bet gan sāka runāt ar visiem - ar parlamentāriešiem, deputātiem Eiropā, taču nekas neesot noticis. Situāciju viņš raksturoja ar vārdu "haoss" un piebilda, ka Latvija tikai pildot saistības un regulas, un tas viss licies šausmīgi. "Tas viss kopā sanāca - uz mūsu saucieniem tieši tie cilvēki, ar ko kopā esam, arī atbildēja, viņi kaut ko grib izveidot, pārējie nereaģēja, viņiem vienalga," sprieda uzņēmējs.

Vaicāts, kādu auditoriju vēlas pārliecināt ar savu reklāmu, viņš atzina, ka uz konkrētām sabiedrības grupām nav mērķējis. Viņaprāt, lielākā daļa uzņēmēju tāpat balsos par PLL, bet reklāma vēl varētu ietekmēt cilvēkus, kas viņu pazīst.

Uz jautājumu, vai PLL maz vajadzīgas reklāmas, ja jau, piemēram, par šo politisko apvienību, pēc viņa pārliecības, balsos lielākā daļa uzņēmēju, Savickis teica, ka viņu pazīstot daudzi cilvēki un viņam, piemēram, esot daudz radinieku Latgalē, un šādā veidā uzņēmējs var atgādināt, ka atbalsta šo politisko spēku.

Savukārt tos cilvēkus, kas balsos par citām partijām, viņš aicināja sekot viņa piemēram un arī palasīt programmas.

Savickis šogad jūnijā PLL valdē tika ievēlēts kā agrāk izveidotās tautas kustības "Par labu Latviju" pārstāvis. Uzņēmējs, tāpat kā PLL līderis Guntis Ulmanis, ir hokeja kluba "Dinamo Rīga" akcionārs.

Svarīgākais