"Pasažieru vilciens" plāno nodrošināt iespēju pasažieriem nokļūt līdz dzelzceļam

© Toms Zariņš/F64

"Pasažieru vilciens" sadarbībā ar privātajiem partneriem vēlas nodrošināt iespēju pasažieriem nokļūt līdz dzelzceļam, trešdien intervijā Latvijas Radio sacīja "Pasažieru vilciena" valdes priekšsēdētājs Rodžers Jānis Grigulis.

"Tas, kas mums liekas svarīgi un interesanti, ir apkalpot mūsu pasažierus nevis no punkta A līdz punktam B, bet visā ceļa maršrutā, jau iznākot no mājām un nonākot galamērķī," teica Grigulis.

Pēc viņa sacītā, "Pasažieru vilciens" apzina potenciālos sadarbības partnerus, piemēram, vai būtu iespējams ieceres īstenošanai sadarboties ar "Rīgas satiksmi", kā arī taksometru kompānijām.

"Mērķis ir, lai pasažieris, kad iziet no mājām, zina, ka viņu apkalpos, ka par viņu parūpēsies, un viņš nonāks galamērķī, jo ne vienmēr, braucot ar vilcienu, un nonākot kādā no Rīgas stacijām, tas ir arī galamērķis," teica Grigulis.

Vienlaikus viņš arī uzsvēra - tas nenozīmē, ka " Pasažieru vilciens" iegādāsies velosipēdu parku vai taksometru parku - kompānija meklētas iespējas, kā sadarbībā ar privātajiem partneriem izveidot šādu pakalpojumu grozu.

"Pasažieru vilciens" ir izveidots 2001.gadā, nodalot iekšzemes pasažieru pārvadājumus no "Latvijas dzelzceļa" veiktajām funkcijām. Iepriekš "Pasažieru vilciens" 100% bija "Latvijas dzelzceļa" meitasuzņēmums, taču 2008.gada oktobrī tas tika pārveidots par valsts uzņēmumu.

Latvijā

Šogad peldēšanas sezona ir oficiāli noslēgusies. Ar katru dienu ūdeņi kļūst aukstāki, un pludmales paliek arvien klusākas, lai gan vēl siltās dienas mūs turpina lutināt. Kā norāda glābēji un mediķi - šī peldēšanas sezona iezīmējas melnās krāsās. Salīdzinot ar pagājušo gadu, Latvijā no ūdenstilpnēm izvilkti vairāk noslīkušo, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais