Vienkāršo procedūru, kādā jāziņo par bojā gājušiem meža dzīvniekiem

Tiks vienkāršota procedūra, kādā jāziņo par bojā gājušiem meža dzīvniekiem.

To paredz šodien valdībā pieņemtie grozījumi "Medību noteikumos".

Lai samazinātu administratīvo resursu izlietojumu, grozījumi noteikumos paredz, ka par atrastu bojā gājušu vai ievainotu medījamo dzīvnieku tā atradējs paziņo tikai Valsts mežu dienestam (VMD), savukārt, ja konstatēta vairāku meža dzīvnieku vienlaicīga bojāeja, VMD amatpersonas par šo faktu nekavējoties informē Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) inspektorus.

Patlaban noteikumi paredz, ka visos gadījumos, kad bojā gājis medījamais dzīvnieks un tā bojāejas iemesls nav medīšana, piemēram, aļņa, brieža, meža cūkas, lapsas un cita dzīvnieka sabraukšanas gadījumā, jāpieaicina ne tikai VMD amatpersonas, bet arī PVD inspektors, lai noteiktu dzīvnieka nāves cēloni un izslēgtu infekcijas slimību draudus.

Savukārt grozījumi noteikumos paredz, ka vairāku medījamo dzīvnieku vienlaicīgas bojāejas gadījumā jānosaka to bojāejas iemesls, jānoformē noteikta parauga akts un jāpieņem lēmums par turpmāko rīcību ar dzīvnieku līķiem. Ja bojā gājis viens vai divi medījamie dzīvnieki un bojāejas pazīmes neliecina par infekcijas slimības izplatīšanos, VMD amatpersona vienpersoniski reģistrē faktu un pieņem lēmumu par turpmāko rīcību ar dzīvnieka līķi.

Izmaiņas noteikumos stāsies spēkā pēc to publicēšanas laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

I

Svarīgākais