Sinoptiķi prognozē, kāds laiks gaidāms nākamnedēļ; šodien gaiss iesils līdz +25 [papildināts]

© Kaspars Krafts/F64

Svētdien laika apstākļus Latvijā noteiks anticiklons, tāpēc nokrišņi netiek prognozēti, un, lai arī mākoņu daudzums būs mainīgs, saulē gaiss iesils līdz  +21..+25 grādiem, vēsta Latvijas vides, ģeoloģijas un metereoloģijas centrs. 

Naktī uz svētdienu gaisa temperatūra valsts lielākajā daļā pazeminājās līdz +6..+11 grādiem, vietām Vidzemes augstienē - līdz +5 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Deviņos rītā gaiss iesils līdz +14..+18 grādiem.

Mākoņu daudzums neliels, nav nokrišņu. Pūš lēns dienvidaustrumu vējš, valsts austrumos pārsvarā saglabājas bezvējš.

Rīgā caur mākoņiem spīd saule un pūš viegls dienvidaustrumu vējš. Gaisa temperatūra saullēktā bija +8 grādi starptautiskajā lidostā un +13 grādi pilsētas centrā.

Arī Rīgā svētdiena būs saulaina, naktī iespējama migla. Minimālā gaisa temperatūra +11..+12 grādi, piepilsētā +7..+10 grādi. Pēcpusdienā gaiss iesils līdz +24 grādiem, pūtīs lēns dienvidaustrumu vējš.

Darba nedēļas sākumā, dienvidos esošā ciklona ietekmē, Latvijā ieplūdīs siltāks gaiss, līdzi atnesot arī nokrišņus, tāpēc gan pirmdien, gan otrdien daudzviet gaidāmi pērkona negaisi un ilgstošs lietus. Pūtīs lēns līdz mērens rietumu puses vējš, un diennakts gaišajās stundās gaisa temperatūra daudzviet sasniegs +19…+25 grādus, bet naktī no pirmdienas uz otrdienu termometra stabiņš nenoslīdēs zem +15 grādu atzīmes.

Arī darba nedēļas vidus gaidāms silts. Neskatoties uz to, ka debesis klās mākoņi, trešdien lietus netiek prognozēts līdz pat vēlam vakaram, kad no rietumiem pietuvosies kārtējā nokrišņu zona, kas ceturtdienas gaitā šķērsos Latvijas teritoriju. Gan trešdien, gan ceturtdien gaisa temperatūra lielākoties būs +20…+25 grādu robežās.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +19,1 grāda Ainažos līdz +23,1 grādam Daugavpilī un Dobelē.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 25.jūlijā bija +41 grāds Kiprā un +42 grādi Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz svētdienu nulle grādu kalnos Skandināvijā un Alpos.

Svarīgākais