Ministrs: No jūlija beigām Lielbritānijā iebraukušajiem latviešiem nebūs jāievēro pašizolācija

© Dmitrijs Suļžics /F64

No jūlija beigām Latvijas valstspiederīgajiem, iebraucot Lielbritānijā, nebūs jāievēro pašizolācija, sociālajā tīklā "Twitter" paziņojis Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Kā ierakstā norādījis ministrs, jaunie noteikumi, kas ļauj neievērot pašizolāciju, stāsies spēkā no otrdienas, 28.jūlija.

Ārlietu ministrija (ĀM) gan joprojām aicina būt atbildīgiem un rūpīgi apsvērt nepieciešamību doties ārvalstu braucienā, jo sevišķi ārpus Baltijas valstīm.

Ja tomēr nepieciešams doties uz ārvalstīm, ĀM aicina ievērot Slimību profilakses un kontroles centra ieteikumus neceļot uz valstīm, kurās ir augsti saslimstības rādītāji, un izvērtēt brauciena nepieciešamību uz valstīm, kurās tie ir vidēji.

Dodoties uz jebkurām ārvalstīm, ir laicīgi jāiepazīstas ar informāciju par dažādās valstīs noteiktajiem ieceļošanas ierobežojumiem, kā arī jāpārliecinās par atgriešanās iespējām.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.