Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

Jaunais ģenerālprokurors ar KNAB priekšnieku vienojas efektivizēt cīņu ar korupciju

© Vladislavs Proškins/F64

Jaunais ģenerālprokurors Juris Stukāns šodien ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieku Jēkabu Straumi vienojās par efektīvāku cīņu ar korupciju un sadarbības veicināšanu pirmstiesas procesā, pavēstīja Ģenerālprokuratūras pārstāve Laura Majevska.

Preses paziņojumā citēts Stukāns, kurš norādījis, ka ir iepazinis vairāku izmeklēšanas iestāžu darbu. "KNAB ir iestāde, kas pamatā apkaro un izmeklē korupciju valstī, viņu darbs nesaraujami saistīts ar valsts labklājību, tāpēc pārrunājām iespējas, kā padarīt efektīvāku cīņu ar kukuļošanu. Finanšu un ar korupciju saistīto noziegumu izmeklēšana ir mana prioritāte, tāpēc KNAB darbs būs manā dienas kārtībā," sacījis Stukāns.

Savukārt Straume norādīja, ka iedzīvotāji ir viens no svarīgākajiem sabiedrotajiem, lai valstī efektīvi apkarotu kukuļošanu.

Attiecīgi KNAB priekšnieks izcēla, ka pilnvērtīgs sabiedrības atbalsts šajā cīņā ir panākams tikai tad, ja kukuļotāji saņem ātru un reālu sodu par pieļautajiem pārkāpumiem.

"Šodien KNAB vārdā Stukāna kungam apliecināju, ka atbalstām jaunieceltā ģenerālprokurora iniciatīvas, tajā skaitā par uzlabojumiem pirmstiesas izmeklēšanas procesā starp KNAB un prokuratūrām, lai veicinātu efektīvāku korupcijas apkarošanu," prokuratūras izplatītajā preses paziņojumā citēts Straume.

Stukānu, kurš iepriekš bija Rīgas apgabaltiesas Krimināllietu tiesas kolēģijas priekšsēdētāja amatā, Saeima par ģenerālprokuroru vienbalsīgi apstiprināja 18.jūnijā.